Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 15:05

Afformance: Κυκλοφορούν δύο albums ταυτόχρονα στις 20/10

Written by 

 Δελτίο τύπου

Οι Αθηναίοι Afformance (γνωστοί από τα πιο post rock πονήματα του παρελθόντος) ανακοίνωσαν ένα σπουδαίο δισκογραφικό project, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της εγχώριας δισκογραφικής εταιρείας United We Fly στις 20 Οκτωβρίου 2017.

Πρόκειται για τη ταυτόχρονη κυκλοφορία δύο albums, με δύο διαφορετικούς προσανατολισμούς αλλά και δύο διαφορετικές προσωπικότητες, σε μουσικό και θεματολογικό επίπεδο.

Το Pop Nihilism” είναι –όπως δηλώνει και το όνομά του- μία pop-υφής ωδή στο σκοτάδι και την εσωστρέφεια, που άλλωστε χαρακτήριζε πάντα τους Afformance στα μέχρι πρότινος δισκογραφήματά τους. Πολυπρόσωπο, πότε ερεβώδες και πότε γλυκόπιοτο, κουβαλάει μέσα του επιρροές και στοιχεία από post rock, indie, ambient, παλαιά και πιο σύγχρονη pop, αποτελώντας ότι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι στιγμής.

Tracklist:

1. Perspectivism

2. Youth Corrupter

3. Here, Now, A Million Years

4. Open Mind

5. Fast Forward

6. Auto Reject / Self Validate

7. No Point Return

 

Το Music For Imaginary Film #1είναι επίσης ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Το ίδιο το σχήμα το περιγράφει ως εξής:

“Είναι η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα μεγάλο δάσος στο οποίο είναι παγιδευμένος, και κατά την απόδρασή του από αυτό, λύνει αρκετά μυστήρια σχετικά με τον εαυτό του αλλά και τον ανεξερεύνητο κόσμο που τον περιέβαλε. Πρόκειται για την μεταφορική ιστορία ενός ατόμου το οποίο απομονωμένο στον μικρόκοσμό του, αδυνατεί να καταλάβει ή να σκεφτεί το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή. Τα 8 τραγούδια που περιέχονται στο album, ξεδιπλώνουν ψυχικά και φυσικά στάδια από τα οποία περνάει ο χαρακτήρας, για να πραγματοποιήσει το πέρασμα από τη λήθη στην συνειδητοποίηση της ασθένειάς του.”

Tracklist

1. Intro

2. Sol in the Woods

3. Sol in the Battlefield

4. Anapaest

5. Aftermath

6. Sailor’s Abandoned Ship

7. …or Maybe It’s Not

8. 619

 

Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έχουν πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο στο DuduLoft (αλλά και σε αρκετές άλλες τοποθεσίες, λιγότερο ή περισσότερο συνηθισμένες) με τα ίδια τα μέλη της μπάντας σε ρόλους παραγωγού και μηχανικού ήχου, ενώ οι φωτογραφίες των εξωφύλλων είναι της Μαρίζας Καψαμπέλη και ο σχεδιασμός του layout ανήκει στην Semitone Labs.

Μείνετε συντονισμένοι στα sites και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των Afformance και της United We Fly, για να ενημερώνεστε πρώτοι για ότι νεότερο σχετικά με τις εν λόγω κυκλοφορίες:

• United We Fly: www.unitedwefly.com | www.facebook.com/pg/unitedwecanfly

• Afformance: www.facebook.com/afformance

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα