Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 16:32

The Road Miles: Νέο video και ανακοίνωση επερχόμενης κυκλοφορίας

Written by 

 Δελτίο τύπου

Ballads for the Wastelandθα λέγεται η δεύτερη πλήρης δισκογραφική δουλειά των Road Miles, της οποίας η κυκλοφορία επίκειται για το τέλος του Οκτωβρίου, μέσω της νεοσύστατης και ανερχόμενης εγχώριας δισκογραφικής εταιρείας Archaeopia.

Το πρώτο δείγμα γραφής από το νέο album, είναι το τραγούδι The Third Man και το εξαιρετικό video που το συνοδεύει. Δείτε το εδώ:

Της σκηνοθεσίας του βίντεο επιμελήθηκε η Δανάη Σίμου.

Η παραγωγή του “Ballads for the Wasteland” είναι μία δουλειά του Άλεξ Μπόλπαση (The Noise Figures, Whereswilder, 10 Code, The Mound κ.α.), ενώ η ηχογράφηση και η μίξη πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο στα Artracks Studios. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στα Sweetspot Studios.

Στον διάδοχο του Gold and Shadows του 2015, οι Road Miles μοιάζουν να έχουν υιοθετήσει μία κινηματογραφική προσέγγιση στον ήχο τους, μεταφέροντας τον ακροατή κατευθείαν στη καρδιά της ερήμου που τόσο γλαφυρά περιγράφουν. Η εποποιεία της και όλες οι εκφάνσεις της περιγράφονται τέλεια από την ίδια τη μουσική: η εξαντλητική διαδρομή, οι θανάσιμοι κίνδυνοι και οι απόκοσμες παραισθήσεις παίρνουν ζωή σε κάθε ακρόαση. Ελισσόμενοι περίτεχνα από ηλεκτρισμένα blues σε νοσταλγική Americana και από heavy psych εκρήξεις σε μονολιθικές αφηγήσεις, η μπάντα αποθανατίζει τέλεια την αίσθηση του να ανεμοδέρνεσαι σε απέραντες ερημιές, εν μέσω μέσω μιας ψυχεδελικής μανιέρας φαντασίας και θανάτου.

Το TheObelisk.net γράφει για το “Ballads for the Wasteland”: Ένα τεράστιο ηχοτόπιο κλασικού heavy δυτικογενούς psych blues, εμπλουτισμένου με hammond. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας και είναι πιθανό να βρείτε τον εαυτό σας στην έρημο, εν μέσω κάποιας χαμένης νυχτερινής τελετουργίας.”

Μείνετε συντονισμένοι στα sites και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των The Road Miles και της Archaeopia, για να ενημερώνεστε πρώτοι για ότι νεότερο:

• Archaeopia: www.facebook.com/archaeopia

• The Road Miles: www.theroadmiles.com | www.facebook.com/theroadmiles

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα