Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 13:17

Greek Rock Revolution: Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική heavy rock σκηνή

Written by 

 Δελτίο Τύπου

Greek Rock Revolution (Movie) 

Το επίσημο trailer της επερχόμενης ταινίας με τίτλο Greek Rock Revolution μόλις δημοσιεύτηκε! Το ντοκιμαντέρ θα έχει διάρκεια 95 λεπτά με συμμετοχή των 1000mods, Tuber, Naxatras, Puta Volcano, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus και Nightstalker. Τα τελευταία χρόνια οι μπάντες αυτές έχουν κερδίσει κοινό και μαζική υποστήριξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με κύκλους σε Ευρώπη, Αμερική αλλά και παγκοσμίως να εκθειάζουν τη σύγχρονη Ελληνική Ροκ Σκηνή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ισπανός σκηνοθέτης Miguel Cano πραγματοποίησε συνεντεύξεις με όλες τις μπάντες και βιντεοσκόπησε συναυλίες και πρόβες τους σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σέρρες, Αθήνα, Πάτρα, Χιλιομόδι και Ιωάννινα. Ο παραγωγός βλέπει στην Ελλάδα ομοιότητες με τις ιστορικά πολιτισμικά κύματα στο Mississipi όταν γεννήθηκαν τα blues ή στο Seattle όταν άνθισε η grunge: μια μακρόχρονη ασταθής κοινωνική κατάσταση που ενισχύει την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από ένα κοινό αίσθημα αιρετικότητας.

Όπως δηλώνει  ο διευθυντής τους Metal Hammer Greece, Κώστας Χρονόπουλος, μέσα στην ταινία: “Δεν είναι εύκολο να παλεύεις μόνος εναντίον όλων, χρειάζεσαι να νιώθεις μέρος κάτι ανώτερου που βρίσκεται εκεί για εσένα. Και το rock ‘n roll είναι εδώ για εμάς.”

Το “Greek Rock Revolution” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση του post-production και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο. Αρχικός στόχος είναι η προβολή του σε διεθνή Film Festivals και έπειτα στο ευρύτερο κοινό μέσω τηλεόρασης, κινηματογράφου και online υπηρεσιών.


Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα