Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 14:37

ΚΡΑΑΚ – S/T: Κυκλοφορεί ψηφιακά και σε CD

Written by 

Δελτίο τύπου

ΚΡΑΑΚ – ΚΡΑΑΚ

Κυκλοφορεί ψηφιακά και σε CD

Ακούστε το δίσκο εδώ

https://orcd.co/kraak_kraak

 

Ο ομώνυμος δίσκος των ΚΡΑΑΚ που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο σε βινύλιο είναι πλέον, διαθέσιμος ψηφιακά και σε CD. Οι ένθερμες κριτικές που έλαβε αλλά και τα εκρηκτικά τους live έκαναν το βινύλιο ανάρπαστο, αφήνοντας ελάχιστα διαθέσιμα αντίτυπα.

Ακροβατώντας με οδηγό το ένστικτο ανάμεσα στο εδώ και το όνειρο, σε μια εποχή που η ελπίδα κρύβεται κάτω από τα χαλάσματα της συγχυσμένης πραγματικότητας, οι KΡΑΑΚ μελοποιούν τις σκέψεις τους με την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου τους.

Ένας ογκώδης αλλά εκλεπτυσμένος θόρυβος, όπου συνυπάρχουν αρμονικά όλες εκείνες οι “αντιφάσεις” που έκαναν το rock ‘n‘ roll τη δημοφιλέστερη μουσική του πλανήτη. Πρόκειται για έναν δίσκο δομημένο με τέτοιο τρόπο που το τελικό αποτέλεσμα δεν κατατάσσεται σε ένα είδος, αλλά η προσέγγιση πολλών διαφορετικών συγκροτεί μία σαφή αισθητική τοποθέτηση.

Στο άλμπουμ συνυπάρχουν το αστικό garage punk, η σύγχρονη ψυχεδέλεια, ο post rock αυτοσχεδιασμός, το 70's hard rock και ο kraut rock πειραματισμός, ενώ δεν λείπουν αναφορές και στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Η στιχουργική τους στην ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα επιπρόσθετο καλλιτεχνικό ζήτημα, όπου μέσα από την αφηγηματική πρόζα ξεδιπλώνεται η υπερρεαλιστική αλλά καίρια νοηματικά γραφή, με σαφείς κοινωνικές αναφορές.

Ο πρώτος δίσκος τους, με τίτλο ΚΡΑΑΚ, αποτελείται από εννέα συνθέσεις. Την παραγωγή υπογράφουν οι ίδιοι σε συνεργασία με τον Γιάννη Βούλγαρη και η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο Ηλεκτρική Λεωφόρος και Στούντιο 9.

Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Άγγελο Κώττα σε συνεργασία με τον Σπύρο Πηλό, ενώ η γραφιστική επιμέλεια και η σχεδίαση του οπισθόφυλλου έγινε από τον A.D Visions.

 Οι ΚΡΑΑΚ είναι:

Άγγελος Κώττας (μέλος επίσης των Omega Ray) / Στίχοι, Τραγούδι, Μπάσο, Κιθάρα, Moog

Ντον Σταυρινός (μέλος επίσης των Meating for Business & Chickn) / Τρομπέτα, Moog, Ντέφι

Κώστας Πετρόπουλος / Κιθάρα, Φωνητικά

Αντρέας Μπικουβαράκης (μέλος επίσης των Okwaho) / Τύμπανα

 

Facebook | YouTube | Instagram | Discogs

 

Έγραψαν για το δίσκο:

«Ο ήχος της πρόσκρουσης του post-kraut με τον ελληνικό στίχο, σε ένα ντεμπούτο με καλοκεντημένο, θορυβώδες ροκ κράμα, το οποίο φλερτάρει με πολλές ταμπέλες, όμως δεν δείχνει τελικά να ησυχάζει κάτω από καμία…»

Τάνια Σκραπαλιώρη, Avopolis.gr

«Εδώ έχουμε έναν δίσκο γεμάτο απολαυστικές “αντιφάσεις”, δομημένες με τέτοιο τρόπο που το τελικό αποτέλεσμα δύσκολα κατατάσσεται σε ένα συγκεκριμένο rockandroll υποείδος.»

Αντώνης Ζήβας, Merlins.gr

«Αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα μάθουμε ποτέ προς τι το πλεοναστικό (;) «α» στον τίτλο (ελάχιστη σημασία έχει στην πραγματικότητα), οι Κράακ ξεκίνησαν από ένα πείραμα που όχι απλά πέτυχε, αλλά έφερε και απρόσμενα (μόνο θετικά επί της ουσίας) αποτελέσματα.»

Δημήτρης Μάστορης, Presspop.gr

Ωμό και εμπνευσμένο debut με άφθονη ενέργεια στον ήχο και δύναμη στον στίχο, που με κάνει να πιστεύω ότι ΚΡΑΑΚ είναι ακριβώς αυτό. Ο ήχος που κάνει κάτι όταν σκάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον τοίχο.

Γιώργος Δημητριάδης, Ypogeio.gr

«Ένα πολύ καλό ντεμπούτο δουλεμένο από κάθε άποψη, που δείχνει μια μπάντα με τρελές διαθέσεις για πειραματισμό και που δεν αποκλείεται να μας εκπλήξει ακόμη περισσότερο με την επόμενη κυκλοφορία της.»

Γιώργος Χούλλης, Rockinathens.gr

«Γενικά, το πάντρεμα όλων αυτών των μουσικών ειδών με την ελληνική γλώσσα είναι κάτι το μοναδικό. Οι Κράακ καταφέρνουν να σε κερδίσουν από την αρχή μέχρι το τέλος του δίσκου χωρίς να βαριέσαι ούτε ένα τραγούδι τους.»

Steve Xanthis, Rocknroll.town

«Οι ΚΡΑΑΚ μου δίνουν την εντύπωση ότι τους βγήκε φυσικά και αβίαστα ένα Ελληνικό ροκ άλμπουμ που επιβάλλεται χωρίς να μας φλομώνει με κραυγαλέα και εφηβική αντίδραση αλλά με αναβαθμισμένη πνευματική διαύγεια και συμπαγή ηχητική άποψη που δεν θέλει να διαρρήξει αλλά να φέρει πιο κοντά...»

ΤοΣπίτιΜεΤαΠαράξενα

«Μια εντελώς υποκειμενική κατακλείδα για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα του δίσκου των ΚΡΑΑΚ δεν έχει σημασία, αλλά αν ασχολείσαι με τη κιθαριστική σκηνή θα πρέπει να ακούσεις αυτά τα τραγούδια γιατί γράφτηκαν με το σωστό είδος τσαμπουκά για να ξορκίσουν την κατάρα μιας γλώσσας που φοβάται και τραυλίζει μιας γλώσσας μυστικής και δικασμένης

Tumbleweed.gr

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα