Print this page
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 15:45

Playgrounded: Δείτε το πρώτο βίντεο κλιπ του επερχόμενου νέου δίσκου τους!

Written by 

“The death of Death” είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Playgrounded και του πρώτου του single. Μιλά για την πάλη αλλά και την ενότητα των αντιθέτων. Σκιαγραφεί μουσικά και στιχουργικά αντικρουόμενες πτυχές του κόσμου που μας περιβάλλει. Αναζητά τη μεταξύ τους σχέση.

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αναγνώστου

Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Καραμπάτσος

Σενάριο: Δημήτρης Αναγνώστου, Ορέστης Ζαφειρίου

Παραγωγή: Playgrounded

Χορεύτρια: Θεανώ Ξυδιά

Ακροβάτισσα: Yianna Medvedeva

Για τη δημιουργία του βιντεοκλιπ το συγκρότημα συνεργάστηκε με τους Δημήτρη Αναγνώστου και Γιάννη Καραμπάτσο στους ρόλους του σκηνοθέτη και του διευθυντή φωτογραφίας αντίστοιχα.

"Τους γνωρίσαμε μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους “Mare Nostrum” για την οποία ο Σταύρος είχε συνθέσει τη μουσική. Η ιδέα του σκηνοθέτη για μία “μελέτη κίνησης” με τη χρήση πρώιμων κινηματογραφικών τεχνικών βασίστηκε στους στίχους του Ορέστη, τους οποίους μαζί προσάρμοσαν στο σενάριο του κλιπ. Θεωρήσαμε ότι η ατμοσφαιρική φωτογραφία του Καραμπάτσου ήταν το ιδανικό μέσο για να εξερευνήσουμε τις βασικές αντιθέσεις του κομματιού... μαύρο και άσπρο, συγκέντρωση και διάχυση, αλλοτρίωση και πάλη, ακινησία και ζωή." λένε οι ίδιοι.

Artwork by Ismini Christakopoulou and Minimuc Design Studio.

Ο δίσκος “The death of Death” θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου μέσω της Γερμανικής Pelagic Records, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν με την κυκλοφορία του πρώτου single.

Ο Robin Staps, ιθύνων νους της Pelagic Records και μέλος των The Ocean δήλωσε: "Αυτό το εξαιρετικό album αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο μείγμα μοντέρνου heavy ήχου και μίας καλοζυγισμένης δόσης πολυπλοκότητας, περίτεχνα συγκεκαλυμένης από έναν groovy σκελετό, πάνω στον οποίον χτίζονται τα τραγούδια, ενώ τα καινοτόμα ηλεκτρονικά στοιχεία εδώ χρησιμοποιούνται με τρόπο ιδανικό!"

Ακολουθήστε τους Playgrounded:

W: https://playgrounded.net

IG: https://www.instagram.com/playgroundedofficial

FB: https://www.facebook.com/playgrounded

YT: https://www.youtube.com/user/playgroundedtv

TT: https://twitter.com/playgrounded 

Soundgaze team

Fix your gaze on music!

Latest from Soundgaze team

Related items