Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 08:45

Franz Ferdinand + Sparks = Μία απροσδόκητη συνεργασία

Written by 

Δυο σχήματα διαφορετικής γενιάς και διαφορετικού μουσικού ύφους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ο λόγος για τους Σκοτσέζους Franz Ferdinand και τους θρυλικούς Αμερικάνους πειραματιστές Sparks. Το σχήμα ονομάζεται FFS (προφανώς δεν το σκέφτηκαν πάρα πολύ) και ήδη έχει ανακοινωθεί μια Ευρωπαϊκή περιοδεία για το προσεχές καλοκαίρι. Όμως η συνεργασία δεν σταματάει εδώ καθώς σχεδιάζουν επίσης την κυκλοφορία studio άλμπουμ. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα σύντομο δείγμα 30 δευτερολέπτων με τίτλο The Domino Effect.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για δυο πολύ αγαπημένα συγκροτήματα με ελάχιστα όμως κοινά μεταξύ τους δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, με πολύ περιέργεια, να ακούσουμε τη δουλειά τους αλλά και να δούμε πως θα λειτουργήσει επί σκηνής η συνεργασία τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία κυκλοφορία των Franz Ferdinand ήταν το Right Thoughts, Right Words, Right Action του 2013, ενώ αντίστοιχα η πιο πρόσφατη δουλειά των Sparks με τίτλο The Seduction of Ingmar Bergman είχε κυκλοφορήσει το 2009.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα