Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 16:20

Νέο κομμάτι από τους Electric Litany

Written by 

Τους Electric Litany τους έχουμε επαινέσει εδώ στο Soundgaze (θυμηθείτε τι είχαμε γράψει για το περσινό Enduring Days You Will Overcome εδώ) καθώς τα δύο πρώτα άλμπουμ τους μας είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Με προσμονή, λοιπόν, αναμένουμε το επόμενο βήμα τους. Προς το παρόν το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα μία νέα σύνθεση με τίτλο Azure (μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω στην ενότητα Media). Πρόκειται για ένα οργανικό κομμάτι με έντονο το στοιχείο τους λυρισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούγεται η γερασμένη φωνή του Οδυσσέα Ελύτη να απαγγέλει στίχους του (από το Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού που περιλαμβάνεται στο αξεπέραστο Άξιον Εστί του 1959). Κάτι ανάλογο είχαν επιχειρήσει και στο θαυμάσιο κομμάτι τους Tear από το ντεμπούτο τους How To Be A Child And Win The War στην εισαγωγή του οποίου ο Γιάννης Ρίτσος ακούγεται να απαγγέλει στίχους από τη Σονάτα τους Σεληνόφωτος.

Κατά τα λοιπά το ελληνοβρετανικό συγκρότημα θα ανέβει ξανά στη σκηνή του Gagarin στις 18 Απριλίου, σε μια συναυλία που θα ανοίξουν οι GravitySaysI, οι οποίοι είχαν εντυπωσιάσει με το εξαιρετικό The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud, όπου παντρεύουν το post rock με το σαντούρι (όργανο που χρησιμοποιούν πλέον και οι Electric Litany στα live τους). Η συγκριμένη βραδιά αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον (περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ).

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα