Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 16:11

Ο David Bowie επαινεί το Lulu

Written by 

Η συνεργασία των Metallica με τον Lou Reed η οποία αποτυπώθηκε στο δίσκο Lulu (ο οποίος αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Αμερικάνου μουσικού  που απεβίωσε το 2013) προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, πολλοί το χαρακτήρισαν ως ανοσιούργημα ενώ αρκετοί άλλοι το υπερασπίστηκαν ως ένα αξιόλογο εγχείρημα (μεταξύ των οποίων και ο σύντροφος Γαβρίλης). Τώρα αποκαλύφτηκε ένας ακόμα υποστηρικτής του άλμπουμ: ο David Bowie. Κατά τη διάρκεια της τελετής για την μετά θάνατο είσοδο του Lou Reed στο Rock & Roll Hall of Fame η Laurie Anderson, σύντροφος του Reed, εκμυστηρεύτηκε ότι ο Λευκός Δούκας είχε αποκαλέσει το δίσκο αριστούργημα και το σημαντικότερο επίτευγμα του Reed. Μάλιστα είχε προβλέψει ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να το εκτιμήσει  το κοινό, όπως είχε συμβεί και με το κλασικό Berlin που είχε ηχογραφήσει ο Reed το 1973.

Εμείς είμαστε από αυτούς που συντασσόμαστε με την άποψη του Bowie ότι πρόκειται για ένα δίσκο ο οποίος θα μπορεί να κριθεί τελεσίδικα όταν θα έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία του. Παρακάτω, στην ενότητα Μedia, θυμόμαστε ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, το πανέμορφο Cheat On Me.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα