Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 21:57

Επιτέλους εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμφωνούν με τους Muse…

Written by 

Με τον Παναγιώτη Γαβρίλη (έναν ταπεινό, επίσης, εργάτη του Soundgaze) μας ενώνουν πολλά. Όπως, πχ, το πάθος μας για το Fifa 15 στο ps4 και η απέραντη αηδία που αισθανόμαστε για την πομπώδη - στα όρια της ανοησίας - πλαστική μουσική που συνθέτουν τα τελευταία χρόνια οι Muse και, φυσικά, για κάθε βαρύγδουπη και βλακώδη δήλωση του ηγέτη της μπάντας, Matt Bellamy.

Νομίζω όμως ότι ακόμη και ο Παναγιώτης θα συμφωνήσει πως για πρώτη φορά εδώ και καιρό οι Muse έχουν δίκιο. Έχοντας ήδη ανακοινώσει δύο κομμάτια (Dead Inside και Psycho) από το καινούριο τους άλμπουμ Drones και επιχειρώντας να παρουσιάσουν το όλο story πίσω από το μεγαλεπήβολο αυτό project (φαντάζομαι έχετε διαβάσει όλα αυτά περί της μάχης του ανθρώπου να αντισταθεί κατά της παγκόσμιας διακυβέρνησης για να μη γίνουμε όλοι drones, τον τελικό θρίαμβο του είδους μας και άλλα τέτοια χαριτωμένα…), ο Matt και η παρέα του πιθανότατα έτυχαν θείας επιφοίτησης, ή άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές των γήινων που υφίσταντο το μαρτύριο της ακρόασης των κομματιών ή των δηλώσεών τους και σκέφτηκαν να πάρουν θέση.

Σε μια σπάνια, λοιπόν, κίνηση αυτοκριτικής, αποφάσισαν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με αυτή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν αντισώματα στο καλό συγκρότημα από το Devon) και  έδωσαν στη δημοσιότητα το τρίτο κομμάτι από το επερχόμενο LP τους με τον εύγλωττο τίτλο Mercy. Α, όλα κι όλα. Την ειλικρίνεια εμείς εδώ στο Soundgaze την επιβραβεύουμε.

(Αν αντέχετε), μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι εδώ.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Media

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα