Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 12:34

O Mark E. Smith των Fall δυσκολεύει τη ζωή (και τα αυτιά) Αγγλίδας δικαστού

Written by 

Αν νομίζετε ότι για κάποιον δικαστή αποτελεί εφιάλτη μια υπόθεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή, πολιτικής διαπλοκής, παιδεραστίας κ.λπ. κ.λπ., μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Αγγλίδα δικαστής πιθανότατα θα χρειαστεί αγχολυτική θεραπεία και μπόλικες δόσεις ψυχανάλυσης για να ξεπεράσει την πιο επώδυνη, ίσως, εμπειρία της καριέρας της.

Η δύσμοιρη λειτουργός της δικαιοσύνης, ονόματι Amanda Michaels (σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε θεωρείται ειδήμονας σε ζητήματα εμπορικού δικαίου) κλήθηκε πρόσφατα σε δικαστήριο του Manchester να αποφανθεί, εάν το κομμάτι Touch Sensitive από το άλμπουμ The Marshall Suite (1999) έχει γραφεί από τον Smith και την Julia Adamson που ήταν τότε μέλος των Fall, ή εάν τα δικαιώματα ανήκουν κατά κύριο λόγο στον παραγωγό Steven Sharples που ισχυρίστηκε ότι έγραψε το κομμάτι από την αρχή.

Ο Sharples κατέθεσε μάλιστα στην Michaels αντίγραφο των στίχων που ισχυρίστηκε ότι έγραψε για το κομμάτι. Από τη μεριά τους οι Smith και Adamson προσκόμισαν στοιχεία ότι είχαν παίξει το κομμάτι σε μια συναυλία καθώς και σε show του John Peel. Η Michaels αναγκάστηκε να ακούσει και τις τρεις εκδοχές του κομματιού και ομολόγησε στην αγόρευσή της ότι η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα φωνητικά του Smith «είναι πολύ δύσκολο να τα ακούσει κανείς»!!!

Πάντως, μετά από μακρά εξέταση, κατέληξε ότι μάλλον ο Sharples «φούσκωσε» λίγο τα πράγματα και ότι ο Κακοφωνίξ Smith είναι ο αυθεντικός δημιουργός. Ωστόσο προχώρησε σε μια μάλλον σολομώντεια λύση, αναγνωρίζοντας ότι ο Sharples προσέθεσε μουσικά στοιχεία στην τελική εκδοχή του κομματιού, και του παραχώρησε το εν τρίτον των δικαιωμάτων.

Με γνώμονα το βίο και την πολιτεία του ελαφρώς οξύθυμου Mark E. Smith, αντιλαμβανόμαστε ότι η Amanda Michaels είχε μια μάλλον δύσκολη εμπειρία που πιθανώς θα την αποτρέψει να ασχοληθεί από τούδε και στο εξής με τον περίεργο κόσμο της εναλλακτικής σκηνής. «Φέρτε μου Τσοχαχατζόπουλους, υποθέσεις Siemens και δέκα λίστες Λαγκάρντ» φέρεται να δήλωσε ανακουφισμένη η Michaels που πιθανολογούμε ότι δεν θα συγκαταλέγεται στους ανθρώπους, οι οποίοι  έσπευσαν να αγοράσουν το νέο  - 31ο στη σειρά! - άλμπουμ των Fall (λέγεται Sub Lingual Tablet και κυκλοφόρησε πριν από δέκα ημέρες από την Cherry Red). 

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα