Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 12:45

Επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο τους οι Supergrass με την αφορμή της συμπλήρωσης 20 ετών από την κυκλοφορία του!

Written by 

Ένα από τα απολαυστικότερα και πιο αυθεντικά άλμπουμ της περιόδου της Britpop ήταν το I Should Coco των Supegrass. Συνδύαζε τη sexy, ανέμελη και αισιόδοξη διάθεση της περιόδου (το Alright είναι χαρακτηριστικό δείγμα) με μια εκρηκτική post punk/power pop αισθητική που τους ξεχώρισε από το γενικό συρμό των συγκροτημάτων της εποχής (ποιος δεν είχε χτυπηθεί ανελέητα με το εκπληκτικό Caught by the Fuzz;).  

Ακριβώς 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του οι Supergrass αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν το άλμπουμ με ένα χορταστικό πακέτο που θα περιλαμβάνει βινύλιο 180 γραμμαρίων  και τρία cd deluxe edition. Αν και ακόμη δεν είναι γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της κυκλοφορίας, ένα από τα cd θα περιλαμβάνει εναλλακτικές εκτελέσεις των κομματιών του δίσκου, b sides, ανέκδοτα κομμάτια και home demos, ενώ ένα άλλο θα έχει αποσπάσματα από δύο συναυλίες του συγκροτήματος εκείνης της περιόδου. Η επανακυκλοφορία έχει οριστεί για την 5η Σεπτεμβρίου.

Ο Gaz Coombes, ηγέτης της μπάντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν πρόκειται να ενωθούν και πάλι, απάντησε «όχι, αλλά ποιος ξέρει τι θα σου πω σε 5 χρόνια;». Συνήθως, όταν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις, τα καλά νέα έρχονται νωρίτερα! Ίδωμεν.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα