Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 05:37

Οι Laibach εμφανίζονται στην Βόρεια Κορέα

Written by 

Επικοινωνιακό τέχνασμα των ψυχοπαθών κρατούντων στην Βόρεια Κορέα ή απόδειξη μίας ειλικρινούς προσπάθειας ανοίγματος στον έξω κόσμο; Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, το γεγονός είναι ότι οι Σλοβένοι Laibach, το ιδιαίτερο αυτό συγκρότημα, που πολλούς έχει κατά καιρούς προβληματίσει σχετικά με τις πολιτικές του πεποιθήσεις (οι οποίες πάντως δεν είναι σαφείς), είναι το πρώτο δυτικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί στην Βόρεια Κορέα στις 19 και 20 Αυγούστου στην Πιονγιάνγκ. Οι εμφανίσεις τους συμπίπτουν, όχι τυχαία, υποψιαζόμαστε, με την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της κορεατικής χερσονήσου από τους Ιάπωνες (ειρήσθω εν παρόδω, αυτό είναι το άκρον άωτον της γκαντεμιάς: πρώτα τους κατέλαβαν οι Ιάπωνες, με τους οποίους πέρασαν χαριτωμένα, ας το πούμε κομψά, μετά τους περιέλαβαν αυτοί οι απίθανοι που τους κυβερνάνε μέχρι σήμερα: άμα δε σε θέλει…).

Αξίζει βεβαίως να αναρωτηθεί κανείς τι ακριβώς οδήγησε τους τοπικούς τυράννους να επιλέξουν τους Laibach από όλους τους πιθανούς υποψήφιους. Η μουσική τους; Πιθανόν, αφού το “βιομηχανικό” της στοιχείο ταιριάζει αρκετά με την αισθητική του καθεστώτος. Οι φήμες περί ναζιστικής ιδεολογίας; Και αυτό ταιριάζει “γάντι” στο καθεστώς και μην ακούτε όσους σας λένε το αντίθετο (γραφικοί υπάρχουν πάντα). Η καταγωγή τους ίσως; Δεν είναι Αμερικάνοι ή Άγγλοι, που όπως και να το κάνουμε θα έπεφταν κάπως βαρείς στον καθυστερημένο δικτάτορά Κιμ Γιονγκ Ουν, στον οποίο πάντως, φημολογείται ότι αρέσουν οι Smiths (!!!). Όπως και να έχει, το όλο εγχείρημα παρουσιάζει ενδιαφέρον, για αυτό το λόγο, πιθανότατα θα καταγραφεί σε ντοκυμαντέρ που ετοιμάζει το συγκρότημα.

Φυσικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα βιντεοσκόπησης των παρευρισκομένων, ώστε στην συνέχεια να κληθούν για εξηγήσεις και, φυσικά, να υποβληθούν σε ιδεολογική αναμόρφωση (εκτέλεση δηλαδή), οπότε ο πονηρούλης Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχει πιάσει με ένα σμπάρο δυο τριγώνια. Ποτέ δεν ξέρεις…

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα