Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 06:35

O Nick Cave θριαμβεύει στα Novello Awards

Written by 

Κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη, ο εμβληματικός Αυστραλός καλλιτέχνης Nick Cave τσίμπησε το Ivor Novello για τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς (Push the Sky Away) από τους Arctic Monkeys. Ευτυχώς φαίνεται ότι η ποιότητα κάποιες φορές κερδίζει το παντοδύναμο hype της μουσικής βιομηχανίας.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι κακόγουστες, trendy επιλογές, καθώς οι βαρετοί σε βαθμό κακουργήματος London Grammar κέρδισαν το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι μουσικά και στιχουργικά (Strong), ενώ η τυποποιημένη και εκνευριστική folk των Mumford and Sons επιβραβεύτηκε με το International Achievement Award.

Σημαντικές ήταν οι βραβεύσεις για τους Chemical Brothers (Outstanding Song Collection) και Christine McVie που πρόσφατα επανήλθε στους Fleetwood Mac (Lifetime Achievement).

Για την πλήρη λίστα των νικητών για τα Ivor Novello Awards δείτε εδώ.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα