Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:25

O David Bowie αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις

Written by 

Η τελευταία φορά που ο David Bowie ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει live ήταν το 2006. Και ενώ όλοι ελπίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει θριαμβευτικά με καινούργιες εμφανίσεις, πριν λίγες ημέρες ο manager του δυστυχώς επιβεβαίωσε αυτό που όλοι απευχόμασταν. Ο Bowie αποσύρεται οριστικά από τα live shows και δεν θα ξαναπεριοδεύσει ποτέ. Αυτή η δήλωση διαλύει οριστικά τις όποιες φήμες υπήρχαν το τελευταίο καιρό σχετικά με την πιθανή εμφάνισή του στο Glastonbury festival το 2016.

Φυσικά, όταν ένας καλλιτέχνης έχει μια τόσο μακροχρόνια και σημαντική καριέρα όπως ο Bowie, έχοντας παίξει δεκάδες εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την υφήλιο επί δεκαετίες ολόκληρες, δεν μπορεί κανείς να αρχίσει την γκρίνια. Οφείλει να κατανοήσει και να σεβαστεί την απόφασή του. Παρ’όλα αυτά για μια μεγάλη μάζα ανθρώπων (ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ) που δεν έχει καταφέρει να παραβρεθεί σε κάποια συναυλία του και πλέον ξέρει ότι ποτέ πια δεν θα έχει την ευκαιρία να δει live έναν από τους κορυφαίους και επιδραστικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, σίγουρα αυτή η είδηση αφήνει μια πάρα πολύ πικρή γέυση.

Τα καλά νέα είναι όμως ότι ευτυχώς δεν αποσύρεται και από την δημιουργική πλευρά της μουσικής. Σύντομα αναμένουμε το theme song που έγραψε για την επερχόμενη τηλεοπτική εκπομπή The Last Panthers, ενώ το Off Broadway musical για το οποίο έχει γράψει καινούργια κομμάτια και τιτλοφορείται Lazarus ξεκινάει παραστάσεις τον Δεκέμβριο.

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι (ειδικά στην Αγγλία) υπάρχουν δεκάδες επαγγελματικές David Bowie tribute bands (πριν 2 χρόνια στο Birmingham συμμετείχα βραχύβια κι εγώ σε κάποια) που είναι έτοιμες ανα πάσα στιγμή να προσπαθήσουν να διασκεδάσουν κάπως το τεράστιο κενό που αφήνει  πίσω του με αυτή του την απόφαση, ο μέγας αυτός καλλιτέχνης.

Κωνσταντίνος Δορλής

 

Ο Κωνσταντίνος Δορλής έχει γεννηθεί στην Ελλάδα το 1973, αλλά συνήθως συστήνεται ως γέννημα θρέμμα της Γηραιάς Αλβιόνας  χωρίς κανείς να γνωρίζει τον λόγο αυτής της φαιδρής συμπεριφοράς του. Ο ίδιος όταν ερωτάται σχετικά, απαντά ασυνάρτητα απαγγέλλοντας στίχους του Percy Shelley. Δηλώνει μουσικός και στα hobbies του συγκαταλέγονται ο εκλεκτικός μισανθρωπισμός και η μακροχρόνια ανικανότητα ανεύρεσης μιας στοιχειωδώς γελοίας και ανούσιας μισθωτής εργασίας, σε μια προσπάθεια εναρμόνισής του με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα