Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:45

Duran Duran: American Top 40- longest charting act

Written by 

Το 2015 αποδεικνύεται μια εξαιρετική χρονιά για τους Duran Duran. Το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ Paper Gods έκανε την είσοσό του στα Top 10 Αγγλίας, Αμερικής και λίγο πολύ σχεδόν κάθε χώρας του πλανήτη. Επίσης οι κριτικές είναι διθυραμβικές πέρα από κάθε προηγούμενο και τα live shows τους (στην Αμερική προς το παρόν) είναι όλα sold out. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα και η κατάρριψη ενός νέου ρεκόρ.

Καθώς το νέο τους single Pressure Off έκανε ντεμπούτο στο #39 του Αμερικάνικου Τop 40 που στηρίζεται στο airplay των ραδιοφωνικών σταθμών, έγιναν το longest charting act του US Top 40 από καταβολής του. Tι σημαίνει αυτό? Ότι μετά το 1983 που είχαν το πρώτο τους Τop 40 single, 32 χρόνια μετά συνεχίζουν να βάζουν κομμάτια τους στο Top 40. To ρεκόρ κατείχαν μέχρι τώρα οι U2 με 31 χρόνια (1984-2015).

Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι Duran Duran ήταν η ναυαρχίδα της second British invasion στην Αμερική στα μέσα των 80s, όταν πλέον έφτασαν να υπάρχουν εβδομάδες όπου κανείς έβρισκε περισσότερα κομμάτια από Βρετανούς καλλιτέχνες στο Billboard Top 10, παρά από Αμερικάνους.

Κωνσταντίνος Δορλής

 

Ο Κωνσταντίνος Δορλής έχει γεννηθεί στην Ελλάδα το 1973, αλλά συνήθως συστήνεται ως γέννημα θρέμμα της Γηραιάς Αλβιόνας  χωρίς κανείς να γνωρίζει τον λόγο αυτής της φαιδρής συμπεριφοράς του. Ο ίδιος όταν ερωτάται σχετικά, απαντά ασυνάρτητα απαγγέλλοντας στίχους του Percy Shelley. Δηλώνει μουσικός και στα hobbies του συγκαταλέγονται ο εκλεκτικός μισανθρωπισμός και η μακροχρόνια ανικανότητα ανεύρεσης μιας στοιχειωδώς γελοίας και ανούσιας μισθωτής εργασίας, σε μια προσπάθεια εναρμόνισής του με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα