Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 11:46

O Ritchie Blackmore επιστρέφει στην πατρίδα του για μια rock & roll εμφάνιση

Written by 

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την πρόθεση του θρύλου της κιθάρας Ritchie Blackmore να πραγματοποιήσει κάποιες περιορισμένες εμφανίσεις στην Ευρώπη, με τις οποίες θα επιστρέψει προσωρινά στο rock & roll (η πικρή αλήθεια είναι ότι κούρασε με τα μεσαιωνικά που ασχολείται εδώ και δυο δεκαετίες).

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κάτω από το κλασικό όνομα Ritchie Blackmore's Rainbow (λογικό και αναμενόμενο) και θα περιλαμβάνουν υλικό τόσο από τους Rainbow όσο και τους προκατόχους τους Deep Purple (δύο σε ένα, δηλαδή, για όσους έχουν την τύχη να παραβρεθούν σε αυτές). Μέχρι τώρα είχαν ανακοινωθεί δυο live στη Γερμανία (αγαπημένη χώρα του μουσικού, έτσι κι αλλιώς) στις 17 και 18 Ιουλίου, πλέον προστέθηκε μια ακόμα ημερομηνία, αυτή τη φορά για την χώρα καταγωγής του, την Αγγλία (την οποία έχει απαρνηθεί εδώ και χρόνια για χάρη των ΗΠΑ). Η συναυλία θα λάβει χώρα στο Birmingham (γνωστή μεταλλομάνα η συγκεκριμένη πόλη) στις 25 Ιουνίου. Αυτό βεβαίως που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι ποιοι μουσικοί θα περιλαμβάνονται στο σχήμα των Rainbow, με αποτέλεσμα οι εικασίες να δίνουν και να παίρνουν (σίγουροι απόντες μόνο όσοι έχουν ήδη αποδημήσει…)

Αν υπήρχε κάποιος promoter με χιούμορ αλλά και... κότσια θα έβαζε μαζί με τους Rainbow να εμφανιστούν οι Deep Purple για πρώτη φορά στα χρονικά… Αλλά επειδή μιλάμε για τον Blackmore, έναν άνθρωπο που μόνο εύκολο δεν τον λες, κανείς δεν θα τολμούσε κάτι τέτοιο.

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα