Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 11:57

Manic Street Preachers – επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια του 'Everything Must Go'

Written by 

Το μεγαλύτερο show των Ουαλών Manic Street Preachers  από το 1999 θα πραγματοποιηθεί  στις  28 Μαΐου στο Swansea City's Liberty Stadium, στην Ουαλία.

Το Show θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο θα αποτελεί την εορτασμό  των 20 ετών του τέταρτου δίσκου “Everything Must Go”, το πρώτο στην μετά Richey Edwards εποχή, το οποίο και θα ακουστεί ολόκληρο στη συναυλία.

Το δεύτερο μέρος του setlist θα αποτελείται από μερικά από τα πιο γνωστά τους κομμάτια,  αλλά και b-sides και νέα τραγούδια του συγκροτήματος.

Τα support groups του Live θα είναι οι Supper Furry Animals , οι Public Service Broadcasting καθώς και διάφοροι djs των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Ο Nick Wire έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα Live στο πλαίσιο της επετείου του δίσκου.

Ο δίσκος  'Everything Must Go'  έχει πουλήσει μέχρι και σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, έχει κερδίσει Brit Award  στη κατηγορία Best British Album, ενώ και οι ίδιοι οι Manic Street Preachers  βραβεύτηκαν ως το καλύτερο Βρετανικό Συγκρότημα την επόμενη χρονιά από την κυκλοφορία του δίσκου. Ο συγκεκριμένος δίσκος ήταν και στη λίστα υποψηφιότητας για το Mercury Prize, άλλα έχασαν από τους Pulp και το 'A Different Class'.

Η προπώληση ξεκινά  από τις 9 το πρωί στις 13 Νοεμβρίου και οι τιμές των εισιτηρίων είναι στις 39,5 και 55 λίρες.

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα