Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 07:50

Οι Beatles δεν διαλύθηκαν ποτέ!

Written by 

Αναζητώντας νέα για το soundgaze.gr έχω πολλές φορές πέσει πάνω σε πολλές απίθανες ιστορίες, καμμία όμως σαν και αυτή που ακολουθεί, η οποία κυκλοφορεί για κάποιο διάστημα στο διαδίκτυο αλλά σήμερα μόλις την πήραν είδηση μαζικά τα διάφορα μουσικά media. Κάποιος απίθανος τύπος λοιπόν που δεν αποκαλύπτει το αληθινό του όνομα, αλλά χρησιμοποιεί αντ’ αυτού το όνομα James Richards, ισχυρίζεται ότι ενώ έκανε βόλτα με το σκύλο του σε ένα εντελώς έρημο μέρος στην Καλιφόρνια τον Σεπτέμβριο του 2009 έπαθε ένα ατύχημα και έχασε τις αισθήσeiς του. Ξύπνησε σε ένα άγνωστο σπίτι όπου ο άνθρωπος που τον είχε σώσει με το όνομα Jonas του εξήγησε ότι τον βρήκε αναίσθητο και τον μετέφερε στο σπίτι του για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Μόνο που το σπίτι του Jonas δεν βρισκόταν στην δική μας διάσταση, αλλά σε μία Γη που βρίσκεται σε άλλη διάσταση (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων σας λέω ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες διαστάσεις). Ο Jonas τα κατάφερε όλα αυτά με την χρήση μίας ηλεκτρονικής συσκευής, φυσικά. Στην διάσταση που ο ήρωάς μας βρέθηκε τα πράγματα είναι παρόμοια με την δική μας, όμως υπάρχουν και αρκετές διαφορές (το μωβ κέτσαπ για παράδειγμα με διασκέδασε αρκετά, πρέπει να πω). Μεταξύ άλλων, υπάρχουν και πολλά από τα συγκροτήματα που υπάρχουν και στην δική μας διάσταση, όπως οι Beatles, φυσικά. Μόνο που οι Beatles σε αυτή την άλλη διάσταση δεν διαλύθηκαν ποτέ, συνεχίζουν να παίζουν και έχουν βγάλει τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άλμπουμ πέρα από αυτά που ξέρουμε. Ένα από αυτά ο κος Richards κατόρθωσε να το «βουτήξει» χωρίς να το αντιληφθεί ο διασώστης του. Πρόκειται για το Everyday Chemistry, το οποίο ο απίθανος αυτός blogger προσφέρει για δωρεάν download. Ακούγοντας τα κομμάτια αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο αποτέλεσμα που προφανώς μοιάζει με Beatles, διότι στην ουσία είναι ένα μίγμα από προσωπικές δουλειές των μελών τους μετά την διάλυσή τους με κάποια μέρη νέας μουσικής εδώ και εκεί. Το blog όπου μπορείτε να βρείτε το δίσκο και να διαβάσετε την πλήρη ιστορία του ταξιδιού του James Richards ονομάζεται The Beatles Never Broke Up.

Εννοείται ότι δεν τον πιστεύουμε, δεν το έχουμε χάσει τελείως παρά τις άοκνες προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το όλο concept έχει πάρα πολύ πλάκα. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε πως θα ηχούσαν οι Beatles αν δεν είχαν διαλυθεί, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το Everyday Chemistry. Θα διαπιστώσετε ότι για φαρσέρ ο κος Richards έριξε πολύ δουλειά!

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα