Print this page
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 13:08

George Martin R.I.P.

Written by 

Ο George Martin, παραγωγός όλων των άλμπουμ των Beatles εκτός του Let It Be, πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ο George Martin όμως ήταν πολλά περισσότερα από απλός παραγωγός των “σκαθαριών”. Ήταν ο άνθρωπος που μετά από πρόταση του Brian Epstein τους υπέγραψε στην ΕΜΙ χωρίς καν να τους έχει δει στην σκηνή ή να τους έχει συναντήσει, για να ηχογραφήσει μαζί τους αμέσως μετά τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες τους “Love Me Do” και “Please Please Me” - τα υπόλοιπα, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι Ιστορία. Εκτός από την παραγωγή, ο Martin συνεισέφερε συχνά και την ενορχήστρωση, στην σύνθεση αλλά και μουσική διεύθυνση πολλών ορχηστρικών μερών στις ηχογραφήσεις των Beatles, κάτι που το έδωσε το προσωνύμιο ο “πέμπτος Beatle.

Πέραν των Beatles o Martin συνεργάστηκε με τους Elton John, Jeff Beck, Cheap Trick και Garry Glitter. Αλλά και με τον Pete Townshend για την προσαρμογή του Tommy για τις ανάγκες της ζωντανής παρουσίασής του. Για την προσφορά του στην μουσική ο Martin έχει κερδίσει Grammy, ενώ έλαβε και τον προβλεπόμενο τίτλο ευγενείας (όποια σημασία κι αν έχει αυτό).

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Latest from Παναγιώτης Γαβρίλης

Related items