Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 17:02

Οι Story So Far αντιμετωπίζουν κριτική για βίαιη συμπεριφορά κατά οπαδού τους

Written by 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι επί της αρχής: οι Story So Far είναι ένα δημοφιλέστατο γκρουπ από την Καλιφόρνια που κατατάσσεται στην ευρύτερη κατηογρία του pop punk, και έχει λάβει για τις μέχρι σήμερα δισκογραφικές δουλειές του ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Αυτά θα σας πει κάποιος οποιοσδήποτε σοβαρός κριτικός ερωτηθεί σχετικά. Επειδή εμείς δεν είμαστε τέτοιοι, θα σας πούμε ότι είναι ένα μάτσο ατάλαντοι φλώροι που παίζουν σαν την Taylor Swift με punk (και καλά) περιτύλιγμα. Αυτό για να καταλαβαινόμαστε.

Ο ανόητος τραγουδιστής του ανόητου αυτού συγκροτήματος σε συναυλία που έγινε στο Mod Club του Τορόντο αυτή την εβδομάδα, αποφάσισε να σπρώξει μάλλον βίαια μία κοπέλλα που, ελλείψει καλού γούστου, προφανώς (άλλως από άγνοια) θεώρησε καλή ιδέα να ανέβει στην σκηνή και, αντί να κάνει stage diving όπως οι υπόλοιποι στο κλαμπ, να επιχειρήσει να βγάλει selfie με φόντο τους Story So Far. Αυτό δεν άρεσε στο πολύ άντρα τραγουδιστή τους Parker Cannon, ο οποίος έκανε αυτό που βλέπετε στο βίντεο που ακολουθεί πιο κάτω.

Ήταν τόσο εγκληματικό αυτό που έγινε; Αν και ο τύπος αυτός το έχει ξανακάνει παλιότερα, όπως ακούγεται, στο Τέξας, αλλά σε άντρα οπαδό, θα έλεγα όχι κατ’ αρχήν, αφού ούτε τραυματισμός υπήρξε ούτε βεβαίως και υπέβαλε η κοπέλα, από όσο είναι γνωστό αυτή την στιγμή τουλάχιστον, μήνυση. Ήταν όμως δυνητικά επικίνδυνο (άλλο είναι να κάνεις stage diving και άλλο να σε σπρώχνει κάποιος από την σκηνή απροειδοποίητα). Και βέβαια, ήταν παντελώς αχρείαστο.

Η επίδειξη αυτή macho συμπεριφοράς ("macho insecurity" δεν τραγουδούσαν οι Dead Kennedys; Aλλά, ξέχασα, αυτοί δεν ήταν τόσο punk) που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την όλη λογική του κανονικού punk, είχε ως μόνη (μέχρι στιγμής) συνέπεια την δήλωση της διεύθυνσης του κλαμπ ότι οι Story So Far δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι εκεί. Δίκαιο, προφανώς. Από εκεί και πέρα, βέβαια, καλό είναι να αποφευχθούν οι γνωστές υπερβολές, που γιγαντώνονται μέσω social media και ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Ο Cannon έκανε μία ανοησία (ήταν δηλαδή ο εαυτός του). Δεν έκανε κανένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, άρα το ζήτημα λογικό θα μου φαινόταν να κλείσει κάπου εδώ. Γνωρίζοντας την πολιτικώς ορθή υστερία που διακατέχει τη showbiz εσχάτως, διατηρώ πάντως μία αμφιβολία. Για την ιστορία, να σας πούμε ότι το συγκρότημα δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση για το περιστατικό.

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα