Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 11:07

The Reverberation Appreciation Society: Tribute Δίσκος για τους Beach Boys

Written by 

Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που αρνούνται την σπουδαιότητα και την ποιότητα της μουσικής των Beach Boys, με πρώτο-πρώτο το Pet Sounds. Με την πολυεπίπεδη ενορχήστρωση του και την αφοσίωση του στην λεπτομέρεια, ο Brian Wilson δημιούργησε έναν κομβικό δίσκο τόσο για την δισκογραφία των Beach Boys όσο και για την πορεία της pop.

Με την ευκαιρία της συναυλίας του Brian Wilson στο Austin’s Psych-Minded Levitation Festival, οι διοργανωτές Reverberation Appreciation Society επιμελήθηκαν έναν δίσκο tribute για τους Beach Boys, βασισμένο κυρίως στο Pet Sounds, όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Black Angels, Morgan Delt, Boogarins, Shannon And The Clams και οι Indian Jewelry.

Αυτός ο tribute δίσκος αποτελεί τον τρίτο τα τελευταία δέκα χρόνια για το Pet Sounds, με τον πρώτο να κυκλοφορεί το 2006 με τον τίτλο Do It Again και τον δεύτερο το 2012 και τον τίτλο Pet Sounds Revisited.

Οι παραγωγοί του δίσκου παραδέχονται ότι το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικά ιδιαίτερο δίσκο. Ο αρχικός μάλιστα σκοπός του tribute δεν ήταν να γίνουν διασκευές των κομματιών, αλλά να δημιουργηθεί ένα μίγμα από τους ήχους του κάθε συγκροτήματος με αυτούς των αυθεντικών κομματιών που έγραψε ο Brian Wilson, σκοπός που επετεύχθη εν μέρει (ακούγοντας για παράδειγμα το Wouldnt Ιt Βe Nice από τους Indian Jewelry θα δει ελάχιστες αλλαγές στην μελωδία).

Το βέβαιο είναι πως το ενδιαφέρον για αυτό τον δίσκο είναι διαχρονικά μεγάλο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι το 2014 κυκλοφόρησε το Love Αnd Mercy,  μια ταινία για την ζωή του Brian Wilson την εποχή του Pet Sounds μέχρι και πριν την επάνοδο του στη μουσική σκηνή.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος από το Soundcloud όπου και μπορείτε να ακούσετε την συνεισφορά των Black Angels στο tribute.

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα