Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 11:09

O Steven Tyler για το πιθανό τέλος των Aerosmith

Written by 

Σε δηλώσεις του ο τραγουδιστής των Aerosmith, Steven Tyler, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό σύντομα να έχουμε το οριστικό τέλος της θρυλικής μπάντας. Βεβαία μάλλον αρχικά θα έπρεπε να αναφέρουμε ως νέο ότι οι Aerosmith «υφίστανται ακόμα».

Η μπάντα έχει περάσει σίγουρα από όλες τις φάσεις, στα σχεδόν 50 χρόνια ύπαρξης της. Από την προσφώνηση «τα κακά παιδιά της Βοστώνης» στο «μα καλά είναι δυνατόν αυτοί να είναι ακόμα μαζί;» πέρασε πολύς μα πολύς καιρός. Εν τέλει, μετά από 46 χρόνια καριέρας ο frontman τους, S.Tyler, σε δηλώσεις του στο γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό Howard Stern δήλωσε πως οι Aerosmith θα αποσυρθούν μετά το 47ο έτος καριέρας τους. Μάλιστα αυτό θα γίνει με μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια περιοδεία, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν αυτή θα είναι παγκόσμια.

«Λατρεύω αυτή τη μπάντα, πραγματικά τη λατρεύω και θέλω να αντικρούσω κάθε άλλη σκέψη που μπορεί να έχει κάποιος για αυτό» είπε ο 68χρονος Tyler. “Θα κάνουμε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία αλλά θα το κάνουμε γιατί πραγματικά ήρθε η στιγμή. Είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει (!)». Ο Stern παρατήρησε βέβαια ότι είναι σύνηθες, κλασσικές μπάντες όπως οι Kiss (όχι, που λέτε για τους δικούς μας Πυξ Λαξ διάφορα), να προχωρούν σε πολλαπλές «αποχαιρετιστήριες περιοδείες» αναγκάζοντας τον ο Tyler να αστειευτεί λέγοντας ότι ίσως τελικά να μην είναι όντως το τέλος αυτό. Όσο να’ναι πλησιάζουν και τα 50 χρόνια, ε να μη κάνουμε και μια περιοδεία για αυτό, προσθέτω εγώ. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε πόσο υπολογίζει να κρατήσει αυτή, απάντησε «Για πάντα!». Αν κρίνουμε από την τωρινή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί (να κάνει τον κριτή σε τηλεοπτικά show) σίγουρα αυτή η απάντηση μπορεί να εκληφθεί ως απειλή.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πάντως ότι οι Aerosmith αποτέλεσαν μια από τις μεγαλύτερες hard rock μπάντες της Αμερικής. Πέρασαν φάσεις θριάμβων, περιόδους με καταχρήσεις ναρκωτικών  και στιγμές όπου σχεδόν είχαν διαλυθεί. Είναι μία μπάντα με φοβερούς δίσκους στο ενεργητικό της τόσο στην παλαιότερη περίοδο της (δεκαετία του 1970 με κορυφαία στιγμή το Toys In the Attic του 1975) όσο και στην ενδιάμεση περίοδο (δεκαετία 1980 με κορυφαία τα Permanent Vacation και Pump).

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα