Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 16:37

Massive Attack και Τricky μαζί στη σκηνή και έντονα πολιτικοποιημένοι

Written by 

Δυο από τους μεγαλύτερους μουσικούς ήρωες του Bristol ενώθηκαν πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο, σε συναυλία στο Hyde Park. Πιο σωστά, ξαναενώθηκαν, αφού Massive Attack και Tricky συναντήθηκαν μετά από καιρό στη σκηνή και ερμήνευσαν δύο κομμάτια. Πρώτο ήταν το Take It There και δεύτερο το Eurochild (κομμάτι από το άλμπουμ των Massive Attack, Protection του 1994), και τα δυο με τον Tricky στα φωνητικά.

Ταυτόχρονα οι πρωτοπόροι του trip-hop εξέφρασαν την αποστροφή και την απογοήτευση τους για το Brexit, παράλληλα με τη στήριξη τους στους μετανάστες που βρίσκονται στην Αγγλία.

“Σαν απόγονοι μεταναστών, είμαστε και οι δυο πολύ απογοητευμένοι με την υπάρχουσα κατάσταση» ανέφερε από σκηνής ο Robert Del Naja, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent. “Δε μπορούμε να αφήσουμε τους εαυτούς μας να πέσουν θύματα αυτής της λαϊκίστικης αηδίας που ζούμε στην παρούσα φάση. Δε μπορούμε να αφήσουμε τους μισαλλόδοξους και τους ρατσιστές να κυριαρχήσουν στην κατάσταση. Είναι αηδία» (bullshit, ήταν η λέξη που χρησιμοποίησαν, για την ακρίβεια). To γκρουπ έπαιζε μπροστά από ένα ηλεκτρονικό banner που έγραφε (μεταξύ άλλων): «WE ARE IN THIS TOGETHER”.

Παρακάτω δείτε τα 2 βίντεο:

 

 

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα