Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 08:47

Επιστροφή των Set Fire To Flames μετά από 13 χρόνια

Written by 

Μετά από 13 χρόνια σιωπής, η πειραματική μουσική κολεκτίβα Set Fire To Flames επιστρέφει με το κομμάτι Barn Levitate, το οποίο είναι διαθέσιμο για streaming στο soundcloud. Όποτε υπάρχει εμφάνιση κάποιων μελών η ολόκληρου του γκρουπ των Godspeed You! Black Emperor το soundgaze.gr έχει ανοιχτούς τους δέκτες του, αφού τους συμπαθεί ιδιαιτέρως. Αυτό ισχύει και εδώ, καθώς η μπάντα αποτελείτε από μέλη των GY!BE μαζί με μέλη από τους Fly Pan Am και τους Esmerine.

Πρόκειται για το πρώτο υλικό της μπάντας μετά το άλμπουμ Telegraphs in Negative/Mouths Trapped in Static πίσω στο 2003. Το κομμάτι είναι ένα 10-λεπτο post rock ατμοσφαιρικό δημιούργημα, και θα βρίσκεται σε μια συλλογή διαφόρων καλλιτέχνων της Fat Cat Records με τίτλο  Eleven into Fifteen: A 130701 Compilation, που κυκλοφορεί για τον εορτασμό της 15ης επετείου της εταιρίας 130701. Εκεί θα βρίσκονται και ακυκλοφόρητα κομμάτια από καλλιτέχνες παλαιότερους όπως οι Max Richter, Johann Jóhannsson, Dustin O'Halloran και Hauschka, μαζί με υλικό που θα προσφέρουν οι πρόσφατες μεταγραφές της, όπως οι Ian William Craig, Olivier Alary και Resina.

Η συλλογή Eleven Into Fifteen: A 130701 Compilation θα κυκλοφορήσει μέσω της 130701 στις 16 Αύγουστου. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το νέο κομμάτι των Set Fire To Flames:

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα