Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 13:46

Η μεγάλη επιστροφή των Grandaddy

Written by 

Όταν μένεις έξω για καιρό, όσο σπουδαίος και αν είσαι η επιστροφή είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο καιρός είναι δέκα χρόνια. Τόσα πέρασαν από την τελευταία κυκλοφορία άλμπουμ από τους κορυφαίους Καλιφορνέζους indie rockers Grandaddy, καθώς μετά την κυκλοφορία του Just Like the Fambly Cat του 2006, διέκοψαν τις… εργασίες τους.

Η στιγμή της επαναδραστηριοποίησης όμως έφτασε. Συγκεκριμένα είχε φτάσει από το 2012 όταν και είχαμε την επανένωση της μπάντας για κάποια shows (όπως στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο του 2012 αλλά και συμμέτοχη σε μερικά festival σε Ευρώπη και Αμερική). Τώρα όμως ήρθε και η ώρα για την κυκλοφορία νέων τραγουδιών αλλά (σύντομα) και νέου δίσκου. Αυτό θα γίνει μέσω της εταιρείας του Danger Mouse, της 30th Century Records, με την οποία υπέγραψαν συμβόλαιο. Η ανακοίνωση έγινε μέσω της σελίδας τους στο facebook, του επίσημου site τους καθώς και της ίδιας της δισκογραφικής αλλά και μέσω αναφορών του frontman και ηγέτη τους Jason Lytle.

Τα νέα τραγούδια είναι τα Way We Won't και Clear Your History που μπορείτε να δείτε παρακάτω και πραγματικά είναι σα να μην πέρασε μια μέρα από το Summer Here Kids, το Crystal Lake, το Chartsengrafs αλλά φυσικά και την ωραία τους εμφάνιση στο Rockwave του 2001. Ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του νέου δίσκου.

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα