Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 09:31

Στα χνάρια των …Stone Roses οι Chromatics!

Written by 

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες synth pop μπάντες των τελευταίων ετών, οι Chromatics από το Portland, βαδίζουν στα «χνάρια» των Stone Roses. Όχι, μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι ξαφνικά θα αρχίσουν να φοράνε baggy παντελόνια και να το γυρίσουν σε πιο κιθαριστικές φόρμες. Ο λόγος για τη …συνέπεια.

Ημείς οι παλαιοί θυμόμαστε καλά ότι μετά το εκρηκτικό, ομώνυμο ντεμπούτο των Stone Roses το 1989, η μπάντα είχε υποσχεθεί στους πολυπληθείς οπαδούς της πως το δεύτερο άλμπουμ έρχεται άμεσα. Τόσο άμεσα, που πέρασαν περίπου πέντε χρόνια για το Second Coming (που ήταν και αρκετά κατώτερο του αναμενόμενου).

Κάτι ανάλογο – σε μικρότερη κλίμακα – έχουν πράξει και οι Chromatics, οι οποίοι ανακοίνωσαν το Δεκέμβριο του 2014 ότι το τέταρτο άλμπουμ τους θα ήταν έτοιμο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μετά από 2 μήνες δηλαδή. Βεβαίως, έχουμε φτάσει σχεδόν τα δύο χρόνια, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κανένα νεότερο για ημερομηνία κυκλοφορίας για το Dear Tommy (αυτός είναι ο τίτλος).

Τουλάχιστον, όμως έχουμε αρκετά δείγματα δουλειάς από το άλμπουμ αυτό και τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκε ακόμη ένα. Μετά τα Just Like You, In Films και το υπέροχο Shadow, η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη κομμάτι, το I Can Never Be Myself When You ’re Around που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Κι αν κρίνουμε από αυτά τα δείγματα δουλειάς, ίσως η αναμονή για το τέταρτο άλμπουμ των Chromaticsνα αξίζει τον κόπο.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα