Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 04:50

Επιστροφή (?) του Iggy Pop

Written by 

O Iggy Pop αποκάλυψε ότι επέστρεψε στο στούντιο, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, Post Pop Depression του περασμένου Μαρτίου (για το οποίο διαβάσατε στο soundgaze.gr).

Η τεράστια, ηγετική μορφή του punk ηχογράφησε πέντε καινούρια τραγούδια. Απ’ότι φαίνεται, όλα είναι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. “Έχω κάνει πέντε ηχογραφήσεις από τότε (σ.σ. το Post Pop Depression)” ανέφερε στο Entertainment Weekly και πρόσθεσε: “Αυτό το διάστημα μου αρέσει να κάνω συνεργασίες. Ξέρεις, υπάρχουν άνθρωποι που μου αρέσουν. Μου αρέσουν οι άνθρωποι με τους οποίους ηχογράφησα, δε μπορώ να σας πω ποιοί είναι, αλλά μου αρέσουν πολύ”.

Ο Iggy, που αισίως έφτασε τα 69 έτη, είχε αφήσει υπονοούμενα τον περασμένο Ιούνιο ότι μπορεί να μη ξανακυκλοφορήσει δίσκο, αφήνοντας το Post Pop Depression σαν τελευταία προσωπική του δουλειά. Λέω να κάνω πίσω κάποια στιγμήείπε σε ένα επεισόδιο του The Graham Norton Show.Ένα ακόμα άλμπουμ ίσως να είναι δύσκολο εγχείρημα για ένα γέρο τύπο σαν εμένα”.

Στην παρούσα φάση πάντως αυτό που σίγουρα ξέρουμε πως κάνει είναι να προμοτάρει το Gimme Danger, ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με την ιστορική πορεία της μπάντας του, The Stooges σκηνοθετημένο από τον Jim Jarmusch. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Όπως και να έχει, too much Iggy is never enough...

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα