Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 17:28

Νεότερα για το άλμπουμ των Tool

Written by 

Αν πιστέψατε έστω και για μια στιγμή ότι ο σκοπός αυτού του post είναι ύπουλος, και απλά θέλουμε να κερδίσουμε «κλικ», μέσα πέσατε! Σημαίνει ότι έχουμε ιδιαίτερα έξυπνους αναγνώστες, γεγονός για το οποίο δεν αμφιβάλαμε λεπτό. Παρόλαυτα θα κάνω την έκπληξη και θα πω ότι αυτή τη φορά τα νέα είναι λίγο πιο σοβαρά. ‘Η τουλάχιστον, δείχνουν σοβαρά, καθότι προέρχονται από επίσημα χείλη. Και αυτά είναι του Justin Chancellor, μπασίστα των Tool. Ο εν λόγω είπε πολλά και διάφορα σε συνέντευξη του στο περιοδικό Bass Player και φυσικά η κουβέντα δε μπορούσε να μην ακουμπήσει και το νέο άλμπουμ τους (το ποιό;).

Η ερώτηση που του τέθηκε ήταν σαφής:

-Σε ποιο σημείο βρίσκεστε σε σχέση με το καινούριο άλμπουμ;

-“Είμαστε αρκετά βαθειά μέσα στη διαδικασία του γραψίματος τώρα, και έχουμε περιορίσει τα πράγματα πλέον σε μεγάλα γκρουπ με ιδέες” (σ.σ. Όποιος βγάζει άκρη με αυτό παρακαλώ να με βοηθήσει λίγο). Συνέχισε λέγοντας: “Για τους τελευταίους, κάμποσους μήνες, ασχολούμαστε με ένα από τα πιο καινούρια μας τραγούδια (σ.σ. λες και μάθαμε κάτι για κάποιο από τα… παλαιότερα), σχεδόν αποκλειστικά. Παίρνουμε την ουσία του και βρίσκουμε τα κύρια μουσικά θέματα που συνθέτουν το σκελετό μεταξύ κουπλέ και ρεφραίν. Μετά εξερευνούμε διαφορετικούς τρόπους να φεύγουμε από αυτό και γυρνάμε ξανά πίσω, το αναποδογυρίζουμε, και  χρησιμοποιούμε πολύ χρόνο ώστε να δούμε τι άλλο υπάρχει εκεί” (σ.σ έλεος! Τι άλλο τρόπο θα βρει κάποιος για να αποφύγει να απαντήσει; Υπενθυμίζω ότι η ερώτηση ΔΕΝ είναι “Ποιά είναι η διαδικασία που γράφετε ένα τραγούδι;”). Τέλος ανέφερε: “Όλοι ξέρουν πως γενικώς χρειαζόμαστε το χρόνο μας. Ειλικρινά προσπαθούμε να ήμαστε υπεύθυνοι με τους εαυτούς μας στην προσπάθεια μας να βρίσκουμε διαρκώς νέες ιδέες, πράγματα που δεν  έχουν ανακαλυφθεί προηγουμένως. Είναι ένα είδος αλχημείας, το πώς πειραματιζόμαστε.” 

Σε κάποια αποστροφή δε, της ίδιας συνέντευξης αναφέρει και την «δεν περιγράφω άλλο» ατάκα : “Είμαι ενθουσιασμένος που θα υπάρξει νέος δίσκος και που το υλικό θα είναι γεμάτο έμπνευση, οπότε γιατί να βιαζόμαστε”.

Βασικά επειδή μεγαλώνω και περνούν τα χρόνια, φοβάμαι πως τους πειραματισμούς τους, θα προλάβει να τους ακούσει στην τελική τους μορφή μονό η βασίλισσα Ελισάβετ.

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα