Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 13:18

Απεβίωσε ο Pete Seeger

Written by 

O μεγάλος folk τραγουδοποιός και ερμηνευτής Pete Seeger πέθανε χθες 27 Ιανουαρίου σε ηλικία 94 ετών στην Νέα Υόρκη, μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Seeger, μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της folk έχει να παρουσιάσει στην τεράστια καριέρα του μεταξύ πολλών άλλων την συνεργασία του με τον Woody Guthrie και τους Almanac Singers, την επιτυχία του με τους Weavers, αλλά και την πολυετή όσο και σημαντική σόλο καριέρα του. Ανήσυχο πνεύμα, πολιτικοποιημένος (υπέστη διωγμούς την σκληρή εποχή του Μακαρθισμού), ακούραστος ακτιβιστής ακόμη και μέχρι πρόσφατα, παρά την προχωρημένη ηλικία, ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ να ηχογραφεί, ενώ έχει στο ενεργητικό του και την μεγάλη υποστήριξη που προσέφερε στον Bob Dylan, όταν ο τελευταίος ήταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Ο Seeger αφήνει πίσω του εξαιρετικά πλούσια μουσική κληρονομιά, που περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια, τα οποία υπέγραψε ή συνυπέγραψε ως συνθέτης και στιχουργός, όπως τα "If I Had a Hammer", "Turn, Turn, Turn" (το οποίο διασκεύασαν υπέροχα οι Byrds), "Where Have All the Flowers Gone" και "Kisses Sweeter Than Wine", ενώ έκανε το spiritual "We Shall Overcome" έναν πραγματικό ύμνο της αντίστασης.

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα