Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 22:00

Νέα τραγούδια από Arcade Fire (μαζί με την Mavis Staples) & Gorillaz!

Written by 

Στον ύπνο φαίνεται να μας πιάνουν τελευταία οι ανακοινώσεις των ονομαστών και αγαπημένων συγκροτημάτων. Πριν μπει το Σαββατοκύριακο είχαμε διπλή επίθεση από τους Arcade Fire και τους Gorillaz, οι οποίοι μας βομβάρδισαν (τρόπος του λέγειν βρε παιδιά…) με νέα κομμάτια. Κοινά τους χαρακτηριστικά, η έμπνευση που τους έδωσε η εκλογή Trump και η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους, μία ημέρα πριν την ορκωμοσία του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ...

Πρώτα οι Arcade Fire, οι οποίοι επιστρέφουν δισκογραφικά μετά το Reflektor του 2013 και, όπως ακούγεται, κινούνται ξανά σε χορευτικούς δρόμους. Στο I Give You Power συνεργάζονται με την βετεράνο τραγουδίστρια Mavis Staples και το αποτέλεσμα μπορείτε να το ακούσετε αμέσως παρακάτω:

Τα έσοδα από το κομμάτι θα δοθούν στην οργάνωση ACLU (American Civil Liberties Union), η οποία, όπως θα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της, έχει λόγους να πολεμά τη διακυβέρνηση Trump...

Συμπλέοντας στο αντι-Trump κίνημα, οι Gorillaz δανείζονται την ερμηνεία του Benjamin Clementine, νικητή του καθ’ όλα σοβαρού Mercury Prize για το 2015, στο κομμάτι Hallelujah Money. Πρόλαβαν μάλιστα και έφτιαξαν ένα βίντεο κλιπ για αυτό, το οποίο βλεπετε παρακάτω. Όπως φαίνεται, το κομμάτι δεν θα αποτελεί single του επερχόμενου δίσκου μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής απουσίας των Gorillaz:

  

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα