Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 08:57

Σήμερα στη δημοσιότητα το νέο single των Depeche Mode

Written by 

Η αναμονή των εκατομμυρίων οπαδών των Depeche Mode λαμβάνει τέλος. Σήμερα η μπάντα δίνει στη δημοσιότητα καινούρια μουσική μετά από 4 ολόκληρα χρόνια. Το single Where’s the Revolution αποτελεί taster του άλμπουμ Spirit που κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου. Ως συνήθως, μετά την κυκλοφορία του δίσκου θα ακολουθήσει περιοδεία, η οποία θα φέρει την κορυφαία electro pop μπάντα και στην Ελλάδα (17 Μάη στο Terravibe).

Την παραγωγή του άλμπουμ έχει αναλάβει ο James Ford από τους Simian Mobile Disco, ο οποίος έχει δουλέψει με Foals, Florence & The Machine και Arctic Monkeys. Η επιλογή του θα μπορούσε (αυθαίρετο συμπέρασμα του γράφοντος) να προϊδεάσει για έναν πιο ενεργητικό ήχο. Ίσως και η δήλωση του Dave Gahan ότι η μπάντα είναι υπερήφανη για τον ήχο και την ενέργεια του άλμπουμ να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα, αν η ενέργεια αυτή έχει πιο ηλεκτρονικό, ή πιο ροκ (τύπου Songs of Faith and Devotion) ύφος, αυτό μένει να αποδειχθεί.

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι Depeche Mode χρειάζονται ένα καλό άλμπουμ, μιας και η τελευταία τους αξιόλογη προσπάθεια (κατά την ταπεινή μου άποψη) χρονολογείται από το 2005, όταν και κυκλοφόρησαν το Playing the Angel.

Τη στυλιστική επένδυση του άλμπουμ αλλά και τα visuals της επερχόμενης περιοδείας έχει αναλάβει ο περίφημος Anton Corbijn, μακροχρόνιος συνεργάτης των DM.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα