Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 18:09

Τέλος μιας ολόκληρης εποχής με το τελευταίο live των Black Sabbath

Written by 

And so as you hear these words telling you now of my state I tell you to enjoy life I wish I could but it's too late”. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι στίχοι που ακούστηκαν live από τους Black Sabbath, από το Paranoid, τη μεγάλη επιτυχία της καριέρας τους, το οποίο μάλιστα έγινε και live streaming από τη σελίδα τους στο Facebook.

Ξεκινώντας τον περασμένο Ιανουάριο την τευλευταία τους περιοδεί “The End Tour” και μετά από 81 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, το βράδυ του Σαββάτου έπεσαν οι τίτλτοι τέλους για το θρυλικό συγκρότημα με μια θριαμβευτική συναυλία στην πατρίδα τους, το Birmingham. Σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα στο συναυλιακό χώρο NEC Arena, οι βετεράνοι της heavy metal ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη στήριξη και την αγάπη που τους έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Osbourne, Iommi, Butler και Clufetos (που πήρε τη θέση του Bill Ward) υποκλίθηκαν, πόζαραν για την τελευταία αναμνηστική φωτογραφία, και αποθεώθηκαν εν μέσω πυροτεχνημάτων ως τους αναλογεί. Πέντε δεκαετίες συμπτηγμένες σε δύο ώρες και 15 κομμάτια από έναν τεράστιο κατάλογο επιτυχιών όπως τα ‘War Pigs’, ‘Iron Man’, ’Children of the Grave’ και πολλά άλλα κυρίως από τους πρώτους δίσκους.

Το συγκρότημα επανενώθηκε με τον Ozzy το 1997 μετά απο 20 χρόνια κατα τα οποία τη θέση του πήραν τραγουδιστές όπως ο Ronnie James Dio και ο Ian Gillan των Deep Purple. Ο 68χρονος πια Ozzy, έχει κάνει ξεκάθαρο πως θα είναι η τελευταία του συναυλία σε αντίθεση με τους Iommi και Butler οι οποιοι έχουν αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο για έναν ακόμα δίσκο και ίσως και ένα ακόμα live. Σίγουρα όμως οι Black Sabbath όπως τους ξέρουμε έκλεισαν τον κύκλο τους το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου κι εμείς δε μπορούμε παρα να τους ευχαριστούμε για την ιστορία που έγραψαν. 

Set List

1. “Black Sabbath”

2. “Fairies Wear Boots”

3. “Under the Sun / Every Day Comes and Goes”

4. “After Forever”

5. “Into the Void”

6. “Snowblind”

7. “War Pigs”

8. “N.I.B.”

9. “Hand of Doom”

10. “Supernaut / Sabbath Bloody Sabbath / Megalomania”

11. “Rat Salad”

12. “Iron Man”

13. “Dirty Women”

14. “Children of the Grave”

Encore

15. “Paranoid”

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα