Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 16:47

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια επανασύνδεσης των Dead Kennedys

Written by 

Στην πορεία των χρόνων, το Riot Fest έχει καταφέρει να επανενώσει αρκετά συγκροτήματα του χώρου της punk, με τα παραδείγματα των Replacements, Naked Raygun, Screeching Weasel, αλλά κυρίως των Misfits με την αρχική σύνθεση (βασικά των Glenn Danzig, Jerry Only και Doyle Wolfgang von Frankenstein) να είναι τα πιο χαρακτηριστικά. Υπήρξε μια μπάντα που όλα αυτά τα χρόνια όμως δεν ενέδωσε στις πιέσεις. Ή πιο σωστά, ένα μέλος μιας (πρώην) μπάντας.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή των Dead Kennedys, East Bay Ray, το Riot Fest προσπάθησε να φέρει ξανά κοντά την αρχική μπάντα ώστε αυτή να παίξει το φθινόπωρο στο φεστιβάλ του Σικάγο. Ο κιθαρίστας υποστηρίζει ότι ο ίδιος ενδιαφέρθηκε να πραγματοποιήσουν την παράσταση, αλλά ο αρχικός frontman Jello Biafra, αρνήθηκε την προσφορά.

Οι Dead Kennedys είχαν μια ειλικρινή πρόσκληση να παίξουν σε “reunion show” στο Riot Fest στο Chicago το φετινό φθινόπωρο” έγραψε ο East Bay Ray στο Facebook. “Jello Biafra το απέρριψε ενώ ο Klaus Flouride, DH Peligro και εγώ θέλαμε πολύ να το κάνουμε”.

Οι υπόλοιποι Dead Kennedys θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν μάθει με ποιόν έχουν… μπλέξει. Δε θα έπρεπε πάντως η άρνηση του να θεωρηθεί και τεράστια έκπληξη, καθώς αυτός και οι πρώην συνεργάτες του στη μπάντα είχαν εμπλακεί σε μεγάλη δικαστική διένεξη. Μετά την αρχική διάλυση της μπάντας, πίσω στο 1986, τα υπόλοιπα τρία μέλη έκαναν μήνυση στον Biafra σχετικά με μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων. Τελικά, ένας δικαστής απεφάνθη υπέρ τους, αναγκάζοντας τον Biafra να πληρώσει 200 χιλιάδες δολάρια για τη ζημία που προκάλεσε. Επίσης, και αυτό ίσως να είναι το χειρότερο, αναγκάστηκε να παραδώσει τα δικαιώματα της πλειονότητας των τραγουδιών των Dead Kennedys.

Ο Biafra ήταν παράλληλα λάβρος κατά της μπάντας όλα αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν τον χωρισμό τους, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν επί χρόνια να εξαργυρώνουν την επιτυχία του παρελθόντος, με διαφημίσεις και επανεκδόσεις ενώ όποτε αναφέρεται σε αυτούς και τη νέα σύνθεση (με τον Brandon Cruz στο ρόλο του Βiafra, και πλέον το νέο αντικαταστατή Ron "Skip" Greer) τους ονομάζει “karaoke μπάντα”. Bαρύ!

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα