Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 09:13

Τραγούδι διαμαρτυρίας και από τους Ride!

Written by 

Άργησε, αλλά ξύπνησε για τα καλά ο καλλιτεχνικός κόσμος. Μέσα σε εποχές που αλλάζουν (για να θυμηθούμε τον Dylan), ο λήθαργος των καλλιτεχνών δεν θα κρατούσε για πολύ. Πλέον, τα τραγούδια πολιτικής διαμαρτυρίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι άτοπο να υποθέσει κανείς ότι ένα τμήμα των διαμαρτυριών είναι fake για λόγους φτηνής και εύκολης δημοσιότητας, όπως πχ συνέβη με το τσουνάμι των κομματιών εναντίον του Trump.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα ακόμη κομμάτι διαμαρτυρίας (το φάντασμα της Joan Baez έχει αρχίσει να κόβει βόλτες μέσα στα γραφεία του Sοundgaze), αυτή τη φορά από τους shoegazers Ride. Η εξαίρετη μπάντα από την Οξφόρδη παρουσίασε σε ένα καινούριο κομμάτι, το All I Want που επιτίθεται στη νέα σιδηρά κυρία της Βρετανίας, την Πρωθυπουργό Theresa May, μαμά του Brexit (που δυστυχώς φαίνεται ότι θα κερδίσει σαρωτικά στις επερχόμενες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Andy Bell, ηγετική φυσιογνωμία του συγκροτήματος, δήλωσε ότι το κομμάτι γράφτηκε με αφορμή την ανακοίνωση της Πρωθυπουργού περί εξαναγκασμού των επιχειρήσεων να προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές λίστες με τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Λόγω της κατακραυγής, το μέτρο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, καθώς πολλοί έκαναν τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με αντίστοιχες ρυθμίσεις την εποχή του Τρίτου Ράιχ.

To κομμάτι, μια ιδιαίτερα light pop σύνθεση για τα δεδομένα της μπάντας (εμφανής η επιρροή του παραγωγού Erol Alkan), θα περιέχεται στο καινούριο άλμπουμ των Ride με τίτλο Weather Diaries, το πρώτο τους εδώ και 21 χρόνια! Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα