Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 09:15

“Trump will kill America” το «κρυφό» μήνυμα του Moz στον πλανητάρχη!

Written by 

Για όσους είναι κάτοχοι βινυλίου Smiths ή Morrissey, είναι γνωστή η συνήθεια του Moz να κάνει vinyl etching, να γράφει δηλαδή ένα μήνυμα στο τμήμα του δίσκου ανάμεσα στην μουσική εγχάραξη και στην ετικέτα. Πολλοί fans του θρυλικού γκρουπ από το Manchester έσπευδαν, πριν ακόμη ακούσουν τη μουσική, να δουν προσεκτικά το βινύλιο για να διαπιστώσουν, αν κρύβεται κάποιο τσιτάτο εκεί.

Την παράδοση αυτή ακολούθησε ο Morrissey και στο «νέο» single The Boy With the Thorn in His Side, του γνωστού κομματιού από το The Queen is Dead, που η demo εκτέλεσή του κυκλοφόρησε ως εφτάιντσο για τη Record Store Day. Στο περιθώριο του βινυλίου φαίνεται (όχι πολύ εύκολα είναι αλήθεια) το μήνυμα Trump Will Kill America.

Κάποια από τα vinyl etchings σε βινύλια Smiths ή Morrissey έχουν γράψει ιστορία, όπως το Home is Where The Art Is (στο single Shakespeare’s Sister), Fear of Manchester (στο The Queen is Dead) και Guy Fawkes Was a Genius (στο Strangeways, Here We Come). Μια αρκετά πλήρης λίστα των etchings για μια γρήγορη ματιά στα ψήγματα βινυλιακής σοφίας του Morrissey υπάρχει στο link που παραθέτουμε.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα