Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 05:55

Ο Shaun Ryder ανασταίνει τους …Black Grape!

Written by 

Κι όμως, ζει ακόμη! Ο γερόλυκος Shaun Ryder, ηγέτης των Happy Mondays, που έχει πάρει τόσα ναρκωτικά όσα όλοι οι ροκ stars από το 1990 και εντεύθεν, ετοιμάζεται να αναστήσει τους φάνκι Black Grape που ως side project έσκισαν, μιας που το πρώτο άλμπουμ τους It's Great When You're Straight...Yeah (1993) πήγε νούμερο 1 στη Βρετανία (το δεύτερο Stupid Stupid Stupid του 1995 δεν μπήκε στο top 10). Το άλμπουμ αυτό περιείχε αξιομνημόνευτα singles, όπως το In The Name of the Father και το Kelly’s Heroes που επανέφερε τον Ryder στην επιφάνεια μετά από μια πολύ κακή περίοδο με τους Happy Mondays.

22 χρόνια μετά λοιπόν ο Shaun μαζί με τον «συμπολεμιστή» Kermit και κυκλοφορεί στις 7 Ιουλίου νέο δίσκο, το Pop Voodoo προπομπός του οποίου είναι το single Everything You Know Is Wrong. Δεν νομίζω ότι θα εκπλαγεί κανείς, διαβάζοντας ότι το κομμάτι επιτίθεται στον Trump (λες και είναι απλώς τα πρόσωπα το ζήτημα), καθώς πλέον ο πλανητάρχης δέχεται τα μουσικά πυρά και από την κουτσή Μαρία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Irvin Welsh (συγγραφέας του Trainspotting) στην NME, ο κόσμος πάει κατά διαόλου και γι’ αυτό χρειάζεται λίγη «Manchester τσαχπινιά» και ευφυΐα και ο νέος δίσκος είναι γεμάτος απ’ αυτά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι στιχουργικές ικανότητες του Ryder έχουν βελτιωθεί πολύ (οι κακές συνήθειες έχουν περιοριστεί, βλέπετε…).

Ο ίδιος ο Ryder δήλωσε ότι το πλάνο ήταν να κυκλοφορήσει πρώτα νέος δίσκος των Happy Mondays, αλλά με τους Mondays έχεις 5 διαφορετικές προσωπικότητες και είναι δύσκολο, ενώ με τους Black Grape είναι μόνο αυτός κι ο Kermit και τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Δεσμεύτηκε όμως ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει νέο άλμπουμ των Happy Mondays.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα