Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 18:38

Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της η Μαίρη Τσώνη

Written by 

Σοκαρισμένοι μάθαμε χτες το θάνατο της Μαίρης Τσώνη, μουσικού και ηθοποιού, σε ηλικία μόλις 30 ετών, υπό αδιευκρίνιστες έως αυτήν τη στιγμή συνθήκες. Γνωρίσαμε τη Μαίρη ως το ½ των Mary & The Boy (το άλλο μισό ήταν ο Αλέξανδρος Βούλγαρης), ενός μουσικού σχήματος που, μέσα στο ακατέργαστο του ήχου του, διέρρηξε πολλά στεγανά και στέκεται ακόμη ως σημείο αναφοράς στην ελληνική underground σκηνή, πηγαίνοντας πιο μακριά από την ασφαλή περιοχή της και επηρεάζοντας μία υπολογίσιμη μερίδα νεαρών αναζητητών του διαφορετικού. Έκτοτε η Μαίρη συμμετείχε σε διάφορα άλλα σχήματα (π.χ. Joalz) και ασχολήθηκε και με την ηθοποιία, έχοντας ως σημαντικότερο παράσημό της τη συμμετοχή της στον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου (όπου ήταν εξαιρετική). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαίρη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Εξάρχεια.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο χαμός της Μαίρης έκανε τέτοια αίσθηση στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους τεχνόφιλους της χώρας μας, που (μεταξύ άλλων) αναφέρθηκε σε πάμπολλα ειδησεογραφικά site των οποίων το αναγνωστικό κοινό πιθανώς να μην σχετιζόταν καν με τον Κυνόδοντα, πόσο μάλλον με τη μουσική της. Τιμούμε την μνήμη της ως μία από τις ταλαντούχες μουσικούς που πέρασαν από τον τόπο μας και έμελλαν να αφήσουν σημαντικό αλλά δυστυχώς μικρό έργο, ακούγοντας ολόκληρο το άλμπουμ-συνεργασία Mary & The Boy με Felizol:

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα