Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 07:56

O πολυτάλαντος Karl Hyde (Underworld) επιστρέφει.

Written by 

Το ½ των Underworld σε νέες περιπέτειες. Το Fatherland είναι η φρέσκια του μουσική αλλά και συγγραφική δουλειά. Πρόκειται για μια τολμηρή νέα θεατρική παράσταση που δημιούργησε ο Karl Hyde μαζί με τον Scott Graham (ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας Frantic Assembly) και τον θεατρικό συγγραφέα Simon Stephens, με επίκεντρο τη σύγχρονη πατρότητα σε όλες τις πολυπλοκότητες και αντιφάσεις της.

Εμπνευσμένη από συνομιλίες με πατέρες και γιους από τις πόλεις καταγωγής και των τριών στην καρδιά της Βρετανίας, το Fatherland είναι μια επισκόπηση της ζωής στις πόλεις της Βρετανίας σήμερα. Τρυφερό και σκληρό, ειλικρινές και αληθινό, δείχνει μια εικόνα του ποιοι ήμασταν, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να γίνουμε. Η παράσταση θα δοθεί στους χώρους του Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ, με ένα cast 13 ατόμων και ένα αξιοσημείωτο, εντυπωσιακό μουσικό score από τους Karl Hyde και Matthew Herbert. Η παρουσία του Hyde εγγυάται ότι η μουσική επένδυση θα είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα, όμως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή θα κυκλοφορήσει αργότερα για το ευρύτερο κοινό που δε θα παρακολουθήσει την παράσταση.

Το Fatherland θα παιχτεί στα πλαίσια του Manchester International Festival 2017 (ημέρες προβολής: 5 με 15 Ιουλίου 2017).

Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης πρωτοεμφανίστηκε σε αυτό τον κόσμο στα Εξάρχεια λίγες μέρες πριν οι Pink Floyd κυκλοφορήσουν το Wish Υou Were Here, μεγάλωσε στη Γλυφάδα των 80’s. Έντονες οι αντιθέσεις, «ό,τι να’ναι» δηλαδή. Λέξεις κλειδιά: Μουσική, Α.Ε.Κ., hamburgers, ταξίδια στο εξωτερικό, μπύρες, ταινίες, δισκάδικα, waffles στο Queen και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί αυτών. Βαριέται τις ουρές σε οποιοδήποτε ταμείο/υπηρεσία, όσους προσποιούνται κάτι που δεν είναι, την πολυκοσμία, το ανούσιο hype, την κουτοπονηριά, τις τραπεζοκαρέκλες σε ένα bar. Αγαπημένη ατάκα το «Πάνω απ’όλα η υγεία», την οποία προσπαθεί να μετατρέψει από λόγια σε στάση ζωής.

Με Joy Division, Tool και Underworld στις τρεις αγαπημένες του μπάντες, είναι φανερό ότι η μουσική του πυξίδα είναι απομαγνητισμένη. Ωραία…

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα