Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 21:00

Νέα σύνθεση για τους Franz Ferdinand

Written by 

Μετά την αποχώρηση του Νick McCarthy πέρσι το καλοκαίρι, δύο νέα μέλη έρχονται να προστεθούν στους Franz Ferdinand. Η παρουσίαση των Dino Bardot και Julian Corrie έγινε μέσα από δημοσίευση στο Ιnstagram με μία φωτογραφία της νέα σύνθεσης. Την Κυριακή ξεκίνησαν την περιοδεία τους στο Hangout Festival με την πρώτη τους live εμφάνιση του νέου lineup.

O Bardot, στην κιθάρα πλέον των Franz Ferdinand, υπήρξε μέλος των Σκωτσέζων 1990s. Η γνωριμία με τα μέλη των Franz Ferdinand μετράει από τις αρχές του ’90, όταν με τον Paul Thomson και τον Alex Kapranos συνυπήρξαν ως μέλη των The Yummy Fur. Οι Yummy Fur έχουν πολλά κοινά με τα τωρινά μέλη των Ferdinand, όπως, μεταξύ άλλων, συμμετοχές σε διάφορα side projects (The Grils, 10.000 Volt Ghost, 1990s)

Να σημειώσουμε ότι και ο Corrie που θα αναλάβει τα πλήκτρα, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως μουσικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής υπό το όνομα Miaoux Miaoux (μεταξύ άλλων υπογράφει remixes των CHVRCHES και Belle & Sebastian), ενώ στις ηχογραφήσεις επέλεγε να παίζει όλα τα όργανα μόνος του. 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα