Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 12:17

«Έσβησε» και ο Peter Principle των Tuxedomoon

Written by 

Φεύγοντας το 2016, η ευχή των περισσοτέρων μουσικόφιλων ήταν η νέα χρονιά να μην είναι εξίσου «αιματηρή» με την προηγούμενη, στη διάρκεια της οποίας μια πλειάδα μουσικών πρώτης γραμμής έφυγαν από τη ζωή. Στην πράξη βέβαια αποδείχτηκε ότι η ευχή θα παρέμενε απλώς άλλη μια ευχή που δεν θα πραγματοποιούταν, κι αυτό για ήδη στο πρώτο μισό του 2017 οι απώλειες είναι πολλές.

Ο δυσάρεστος αυτός πρόλογος γράφεται στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του αγαπητού Peter Principle, βασικού μέλους και μπασίστα των σπουδαίων Tuxedomoon. Όπως ανακοίνωσε η μπάντα, ο Principle (πραγματικό επώνυμο Dachert) βρέθηκε χτες (17 Ιουνίου) νεκρός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, με το θάνατο του να αποδίδεται σε φυσικά αίτια. Τα νέα δυστυχώς για το πολύ δημοφιλές και στη χώρα μας σχήμα δεν είναι καθόλου ευχάριστα αν σκεφτούμε ότι πέρυσι έφυγε από τη ζωή το επίσης μόνιμο μέλος και σκηνοθέτης του γκρουπ Bruce Geduldig σε ηλικία 63 χρονών (ίδια ακριβώς ηλικία δηλαδή με τον Principle).

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι η πιο πρόσφατη εμφάνιση των Tuxedomoon στην Ελλάδα ήταν μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο στα πλαίσια του Plissken festival, όπου ο Principle έδειχνε ακμαίος και μάλιστα ήταν ο πιο κεφάτος όλων.

Επειδή η είδηση είναι πολύ στενάχωρη δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω. Ίσως ο σωστός επίλογος να είναι «όχι δάκρυα για τα πλάσματα της νύχτας».

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος

 

 

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 (συγκεκριμένα τη χρονιά για την οποία έχει τραγουδήσει ο Jimi Hendrix), όταν πια οι Joy Division είχαν πάψει ήδη να υπάρχουν από καιρό (ευτυχώς υπήρχαν οι New Order!). Μετά από χρόνια αναζητήσεων ανακάλυψε αυτό που έψαχνε σε μια έρημο, έκτοτε λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με τους Kyuss. Πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε το rock & roll θα έπρεπε να το έχουμε ανακαλύψει. Επίσης, είναι βέβαιος ότι ο Έλβις ζει κάπου ανάμεσα μας… 

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα