Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 08:06

Βρέθηκε νεκρός ο Chester Bennington των Linkin Park!

Written by 

Ο Chester Bennington βρέθηκε απαγχονισμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Los Angeles. Σύμφωνα με τις τελευταίες εικασίες, πιθανότατα αυτοκτόνησε. Ήταν μόλις 41 ετών. Το γεγονός συνέβη επάνω στη γενέθλια ημέρα του Chris Cornell, ο οποίος ήταν φίλος με τον Bennington και όπως γνωρίζουμε βρέθηκε και εκείνος κρεμασμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο Bennington ήταν τραγουδιστής των Linkin Park, ενώ το 2013 προσχώρησε για 2 χρόνια στους Stone Temple Pilots, αντικαθιστώντας τον επίσης αποθανόντα Scott Weiland. Με τους Linkin Park κυκλοφόρησε 7 δίσκους και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το ντεμπούτο τους, Hybrid Theory, τους έφερε με το καλημέρα στα μεγάλα σαλόνια, πορεία που με αυξομειώσεις συνεχίστηκε ως και το φετινό One More Light. Η φωνή του, τραχιά και μελωδική μαζί, αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές των ‘00s στον mainstream σκληρό ήχο. Τα καλοκαίρια του 2008 και του 2009 οι Linkin Park βρέθηκαν στο Terravibe της Μαλακάσας για δύο συναυλίες (η κεντρική φωτογραφία του άρθρου ελήφθη στη συναυλία του 2009).

Έχοντας πολύ κοντά χρονικά δύο περιστατικά τα οποία περιλαμβάνουν αυτοκτονίες διάσημων μουσικών, θεωρούμε πολύ σημαντικό να επιστήσουμε την προσοχή μας στο θέμα της ψυχικής υγείας, στο οποίο ακόμη δίνουμε λιγότερη σημασία από όση του πρέπει. Όπως έγραψε και η Beth Constantino των Best Coast στο αποχαιρετιστήριο tweet της προς τον Chester Bennington “Mental health is not a joke”.


Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα