Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 14:36

Νέο άλμπουμ κυκλοφορεί ο Morrissey το Νοέμβριο!

Written by 

Πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε ότι στις 17 Νοέμβρη ο θρυλικός Stephen Patrick Morrissey κυκλοφορεί το 11ο στούντιο άλμπουμ της καριέρας του, τρία χρόνια μετά από το εξαιρετικό World Peace is None of Your Business. Τίτλος του δίσκου είναι το Low in High-School και ήδη σε forum των οπαδών του καλλιτέχνη εκφράζεται η άποψη πως ενδέχεται να αποτελεί έμμεσο tribute στο Low του Bowie. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τίτλο, υπάρχει μια έμμεση εννοιολογική σύνδεση με το Southpaw Grammar, το πέμπτο άλμπουμ του Morrissey που κυκλοφόρησε το 1995. Το αν το άλμπουμ θα είναι εξίσου τραχύ μουσικά, αυτό μένει να το δούμε από τα πρώτα δείγματα που αναμένονται σύντομα.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία που ίδρυσε ο Μoz με το όνομα Etienne Records και η οποία θα συνεργαστεί με την BMG για τη διανομή του δίσκου. Από μόνο του το νέο είναι εντυπωσιακό, καθώς ο frontman των Smiths ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στο να κυκλοφορήσει μόνος του το δίσκο, ή να ιδρύσει εταιρεία. Ωστόσο, το σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σ’ αυτόν και τη Harvest Records που κυκλοφόρησε το προηγούμενο άλμπουμ του και η απόσυρση του δίσκου, ως απόρροια της διαμάχης, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, έκλεισαν γι’ αυτόν τις πόρτες των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών. Σε αυτό συντέλεσαν και οι εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις του καλλιτέχνη επί παντός επιστητού.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως για τον Morrissey και τους χιλιάδες φανς του ανά την υφήλιο. Και η αλήθεια είναι ότι παρά την αμφιλεγόμενη περσόνα του, ο Μoz είναι μουσικά ακμαίος. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο La Fabrique Studios στη Γαλλία (όπως και το WPINOYB) και στο Forum, το στούντιο του Ennio Morricone στη Ρώμη. Παραγωγός, όπως και στο προηγούμενο άλμπουμ, ο Joe Chicarelli που έχει εργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Frank Zappa, οι Strokes, o Beck και οι White Stripes.

O Korda Marshall, διοικητικό στέλεχος της BMG, καλωσόρισε με ενθουσιασμό το Morrissey στη νέα εταιρεία. Τον αποκάλεσε «θαυμάσιο καλλιτέχνη με βαθιά παιδεία, πνευματώδη, καλαίσθητο και, πάνω απ 'όλα, θαρραλέο». Τόνισε ότι οι στίχοι, το χιούμορ και οι μελωδίες του έχουν επηρεάσει πολλές γενιές. Τέλος αποκάλεσε το νέο δίσκο «ορόσημο», όπου η μουσική θα μιλήσει από μόνη της.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ως true fan δεν βλέπω την ώρα…

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα