Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 09:05

Hüsker Dü: Κυκλοφορία συλλογής με ανέκδοτα κομμάτια και σπάνιες ηχογραφήσεις

Written by 

Θαυμαστές των Hüsker Dü ανά τον κόσμο, μπορείτε να χαρείτε, διότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τεράστια συλλογή από πρώιμες ηχογραφήσεις της περιόδου τους 1979-1982 του συγκροτήματος σε ένα box-set.

Ο τίτλος της συλλογής θα είναι Savage Young Dü. Το περιεχόμενο προέρχεται από κασσέτες, επίσημες ηχογραφήσεις, sessions και demos που ετοίμαζαν εκείνη τη περίοδο. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει από τη Numero Group και αναμένεται να βγει στα ράφια μέσα στο Νοέμβριο. Θα αποτελείται από 4 LPs (ή 3 CD, ανάλογα την έκδοση) με 69 κομμάτια, από τα οποία αρκετά είναι ακυκλοφόρητα. Ακόμη η συλλογή περιλαμβάνει τα singles Statues (1980), το In a Free Land (1982), μια, όπως διαβάζουμε, πολύ βελτιωμένη ηχητικά εκτέλεση του live LP Land Speed Record που η SST κυκλοφόρησε το 1982 και έχει τόσο φρικτό ήχο που το καθιστά δυσβάστακτο ακόμη και για τους πλέον μυημένους, καθώς και μία επίσης βελτιωμένη εκδοχή του 12’’ Everything Falls Apart (1983) το οποίο περιέχει 12 κομμάτια (!) και είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικό.

H ειδική έκδοση συνοδεύεται από ένα βιβλίο 144 σελίδων που δημιουργήθηκε με την βοήθεια των μελών της τεράστιας αυτής μπάντας. Στο link που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά την ιστορία για της κυκλοφορίας καθώς και κομμάτια από το Savage Young Dü.

Να πούμε πάντως ότι και μόνο για το ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να ακούσουμε κανονικά το Land Speed Record, έναν δίσκο ο οποίος περιέχει κομμάτια που απλώς οι ακροατές υποψιάζονταν ότι είναι καλά, αλλά αδυνατούσαν να ακούσουν δεύτερη φορά – για τόσο άθλια ηχογράφηση μιλάμε - η κυκλοφορία αξίζει. Προσθέστε σε αυτό την ευκαιρία να δούμε πώς μία παρέα τριών πιτσιρικάδων που είχαν ταλέντο αλλά δεν το ήξεραν, εξελίχθηκε σε ένα από τα θρυλικότερα και επιδραστικότερα εναλλακτικά σχήματα όλων των εποχών - και έχετε στα χέρια σας μία κυκλοφορία που αξίζει να ψάξετε.

Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα