Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 15:24

Πρωτοπορία: Δείτε live in the making το νέο δίσκο της Esperanza Spalding!

Written by 

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα, η jazz μπασίστρια Esperanza Spalding μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε μάρτυρες της διαδικασίας συγγραφής και ηχογράφησης του νέου της δίσκου. Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αλλά και τα πιο ενδιαφέροντα. Tο live feed από το στούντιο θα διαρκέσει 77 ώρες, μέσα στις οποίες η Spalding, οι μουσικοί της και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι (ηχολήπτες, παραγωγοί κτλ) θα ξεκινήσουν από την αρχή και χωρίς προηγούμενη προετοιμασία να μοιράζονται ιδέες, να εντοπίσουν τις κεντρικές ιδέες, να γράψουν τα κομμάτια, να τα ηχογραφήσουν και να κάνουν την παραγωγή. Όπως γράφει και η ίδια, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δοκιμάζει τη θεωρία πως η δημιουργία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της όταν εκλύεται (και όχι όταν αποτυπώνεται ή αναπαράγεται).

Πράγματι, το αποτέλεσμα στο λίγο που προλάβαμε να δούμε είναι μαγικό, ειδικά για όποιον δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τη δημιουργική διαδικασία της μουσικής, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Οι ήχοι συνδέονται μεταξύ τους, οι μουσικοί εμπνέονται ο ένας από τον άλλον και από τον παραγωγό. Μην απογοητευτείτε αν σε κάποια στιγμή δεν συμβαίνουν και πολλά... μπορεί να ήρθε η ώρα του ύπνου για κάποιους (παρεμπιπτόντως, μέχρι και στο δωμάτιο του ύπνου υπάρχει κάμερα!).

Θεωρητικά ο δίσκος θα ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το τριήμερο ζωντανά μπροστά μας και θα κυκλοφορήσει σε 7777 αντίτυπα (κάτι σαν κάποιες black metal μπάντες που κυκλοφορούσαν το υλικό τους σε 666 αντίτυπα!). Στο λινκ μπορείτε να προπαραγγείλετε το δίσκο (σε ελαφρώς τσιμπημένη τιμή, βέβαια), ο οποίος θα λέγεται, εύλογα, Exposure.

Το live feed τρέχει στο παρακάτω link.

Μιχάλης Κουρής

 

 

Για τον Μιχάλη Κουρή καλύτερα από οποιονδήποτε μιλάνε τα σημειώματα στο ψυγείο του: "Δεν πεινάω δεν πεινάω" "Να έρχεσαι κάθε πέντε λεπτά να με βλέπεις" "Μην πίνεις άλλο" "Δεν μπορείς να πας σε όλα τα live". Ακούει τα πάντα και δεν εννοεί "ακούω ραδιόφωνο" - στον ελεύθερό του χρόνο είναι αφουγκραστής των συμπαθών ζώων σε ζωολογικό κήπο του εξωτερικού που εύλογα επιθυμεί να παραμείνει μυστικός.

Website: www.soundgaze.gr
Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα