Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 11:27

Ένας Morissey από τα παλιά;

Written by 

Αν και καθ’ ύλην αναρμόδιος (αφού το Soundgaze διαθέτει τον απόλυτο γνώστη Γιώργο Χριστόπουλο), δεν μπορώ παρά να σας δώσω το πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς του Moz, που όπως σας προαναγγείλαμε τιτλοφορείται Spent The Day In Bed και είναι πιο ξεκάθαρα pop και σίγουρα πιο minimal από όσα μας είχε συνηθίσει με τις πιο προσφατες κυκλοφορίες του. Οι στίχοι είναι ασύλληπτοι, διότι ο απίθανος αυτός τύπος σε όλο το κομμάτι περιγράφει με ελαφρά αυτοσαρκαστικό τρόπο πως περνάει την μέρα του στο κρεβάτι, για να καταλήξει εντελώς απροσδόκητα στο ρεφραίν να μας παροτρύνει να πάψουμε να βλέπουμε ειδήσεις, διότι αποσκοπούν στην πρόκληση τρόμου! Θαυμάσια, απλή μελωδία, και φυσικά μία τυπικά καλή ερμηνεία από τον crooner από το Manchester, μελωδική όσο και ειρωνική. Προφανώς ο γράφων λάτρεψε το κομμάτι, το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω και σας παρακαλώ να συμφωνήσετε, είμαι σε κάπως ευαίσθητη κατάσταση, δεν αντέχω τις διαφωνίες! Όσο για το tracklisting, διαβάστε το πιο κάτω, για να διαπιστώσετε ότι οι τίτλοι μας θυμίζουν πολλά από Smiths (ειρωνικοί/πολιτικοί/απροσδόκητοι/πνευματώδεις). Οι fans ψηφίζουν ήδη θετικά, ενώ η κοινή γνώμη διαιρείται λόγω του πλακάτ που κρατάει ο πιτσιρικάς στο εξώφυλλο και γράφει Axe The Monarchy, απλό, λιτό και απέρριτο, με μήνυμα που δύσκολα παρανοεί κανείς (δείτε το και αυτό πιο κάτω). Εγώ ψηφίζω πάντως θετικά και για αυτό – πάντα θεωρούσα ότι οι μονάρχες έχουν την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα ενός κακόγουστου μπιμπελό (δηλαδή καμία - το ξέρω ότι το «πιάσατε», ήθελα να απλώς να σιγουρευτώ).

Το tracklisting μπορείτε να δείτε (να καμαρώσετε, αν είστε fan) εδώ:

1. My Love I’d Do Anything For You

2. I Wish You Lonely

3. Jacky’s Only Happy When She’s Up On The Stage

4. Home Is A Question Mark

5. Spent The Day In Bed

6. I Bury The Living

7. In Your Lap

8. The Girl From Tel-Aviv Who Wouldn’t Kneel

9. All The Young People Must Fall In Love

10. When You Open Your Legs

11. Who Will Protect Us From The Police?

12. Israel

Παραπάνω δείτε το απίστευτο artwork – μερικά εκατομμύρια Άγγλων σίγουρα εκφράζουν αποτροπιασμό. Άτιμο πράγμα αυτή η ελευθερία έκφρασης ώρες – ώρες...

Ακούστε και το Spent The Day In Bed – στο περίφημο πλακάτ του εξωφύλλου περνάνε οι στίχοι αντί του πολιτικού μηνύματος (ο ενθουσιασμός είναι υποχρεωτικός!)

Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα