Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 19:44

Νέα μουσική από τους Breeders;

Written by 

Aν και υπάρχουν εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια (!) οι Breeders, το σχήμα που ξεκίνησαν οι Kim Deal (Pixies) και Tanya Donelly (Throwing Muses) το 1989, έχουν κυκλοφορήσει μόλις 4 άλμπουμ. Τελευταίος δίσκος που κυκλοφόρησαν ήταν το Mountain Battles (2008) και τελευταία δισκογραφική παρουσία το EP Fate to Fatal ένα χρόνο μετά. Το 2013 η 4AD είχε κυκλοφορήσει το LSSX, μια deluxe έκδοση του κλασικού τους άλμπουμ Last Splash με την αφορμή της επετείου των 20 ετών από την επίσημη κυκλοφορία του.

Οι φήμες για τη δισκογραφική τους επιστροφή φούντωσαν μετά την ανακοίνωση της φθινοπωρινής περιοδείας τους που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου από τη Γλασκώβη, περνά από Αγγλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία και Γαλλία πριν καταλήξει στα πάτρια αμερικανικά εδάφη. Όμως πριν από μερικές ημέρες η μπάντα πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter ένα κλιπ δέκα δευτερολέπτων με μια κιθαριστική εισαγωγή και τα εναρκτήρια κλικς των ντραμς να ακολουθούνται από ένα ενθουσιώδες Good Morning που εκφωνείται από την βραχνή φωνή της Kim.

Θα αναμένουμε το επόμενο διάστημα να δούμε, αν οι εκτιμήσεις πολλών μουσικών ΜΜΕ πως αυτό αποτελεί taster νέας μουσικής από τους Breeders ισχύει.

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα