Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 10:49

Ο Noel Gallagher επιτέλους βάζει τον αδερφό του Liam στη θέση του

Written by 

Κάποτε υπήρχε μια σημαντική μπάντα από το Manchester με το όνομα Oasis. Πίσω από αυτή τη μπάντα κρύβονταν οι αδερφοί Gallagher, ο Liam με τη χαρακτηριστική ροκ φωνή και σκηνική παρουσία και ο μουσικός εγκέφαλος Noel που χρησιμοποίησε όλες τις σωστές επιδράσεις (Beatles, Stones, Smiths, Kinks) σε τέλεια αναλογία, ώστε να φτιάξει το πιο επιτυχημένο σχήμα των '90s στη Βρετανία.

Φυσικά, όσοι βλέπουν πίσω από τον frontman, αντιλαμβάνονται ότι το μερίδιο του λέοντος στην επιτυχία των Oasis χρεώνεται στον Noel. Αυτό έδειξε και η solo πορεία τους στη μετά-Oasis εποχή, όπου η δουλειά του Noel με τους High Flying Birds είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσα από την πομπώδη, αλλά συχνά άνευ ουσίας, δισκογραφική παρουσία του Liam με τους Beady Eye, ή με το πρόσφατο απογοητευτικό solo άλμπουμ του.

Ο Liam, όπως γνωρίζουμε, είναι ένας τύπος που επιχειρεί να κρατηθεί στη δημοσιότητα κυρίως εκτοξεύοντας ύβρεις και προσβολές εναντίον άλλων καλλιτεχνών, προσώπων της show biz, δημοσιογράφων, χωρίς όμως το τακτ και την ευφυΐα άλλων εθισμένων στο «κράξιμο», όπως ο Morrissey. Στο στόχαστρό του βρίσκεται ως επί το πλείστον ο Liam, με τον οποίο υπάρχει μια ανελέητη κόντρα, η οποία έχει ξεκινήσει από τα παιδικά τους χρόνια (μια πολύ διασκεδαστική σύνοψη των αδερφικών καβγάδων μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του Rolling Stone που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο). Η κόντρα αυτή, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, προέρχεται από το απλό γεγονός ότι ο Liam είναι κάφρος ("football holligan" τον αποκαλεί δικαίως ο Noel).

Συνήθως ο μεγάλος (και σοφότερος) αδερφός δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του Liam. Όμως το ποτήρι φαίνεται ότι ξεχείλισε, όταν ο Liam, με αφορμή τη φιλανθρωπική χειρονομία του Noel προς τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στη συναυλία της Ariana Grande στο Manchester, τον αποκάλεσε “sad fuck” που κάνει τα πάντα για δημόσιες σχέσεις. Η απάντηση του Liam στη Sunday Times νομίζω ενδεδειγμένη:

«Νομίζω πως πρέπει να τον δει ψυχίατρος. Δεν το λέω για πλάκα. Νέοι μουσικόφιλοι, νέα παιδιά από το Manchester σφαγιάστηκαν κι αυτός το χρησιμοποιεί για να προβληθεί. Πρέπει να δει κάποιον».

Και λίγα του λες….

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα