Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:25

Η δισκογραφική επιστροφή των Belle and Sebastian

Written by 

Οι συμπαθέστατοι Belle and Sebastian επιστρέφουν με νεές ηχογραφήσεις, οι οποίες δεν θα κυκλοφορήσουν ως LP, αλλά ως τρία διαφορετικά EPs των πέντε κομματιών το καθένα, που στην συνέχεια θα επανακυκλοφορήσουν ως box set. Ο γενικός τίτλος των κυκλοφοριών είναι ‘How To Solve Our Human Problems’ (Μέρος 1, 2, 3, για να μην μπερδευόμαστε) και θα κυκλοφορήσουν στις 8 Δεκεμβρίου, 19 Ιανουαρίου και 16 Φεβρουαρίου. Όπως μπορεί κανείς να υποψιαστεί κανείς από τον τίτλο, οι Σκωτσέζοι φίλοι μας προσπαθούν να αντιδράσουν σε αυτό που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως “δυστοπικό περιβάλλον” με μία επίθεση αισιοδοξίας – καλό όσο και ουτοπικό, αλλά δεν πειράζει, χρειάζεται και αυτό, αρκετή μαυρίλα έχουμε υποστεί τελευταία. Μουσικά δεν θα βρει κανείς εκπλήξεις, αλλά αυτό δεν είναι απραίτητα κακό, ειδικά όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια σαν το πρόσφατο single “We Were Beautiful”, το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω και πρέπει να πω ότι μου αρέσει πραγματικά (πόσο σημαντικό είναι ένα πολύ καλό ρεφραίν στην pop, αλήθεια!).

Η tracklist των 3 EPs έχει ως εξής:

How To Solve Our Human Problems Part 1:

1. Sweet Dew Lee

2. We Were Beautiful

3. Fickle Season

4. The Girl Doesn’t Get It

5. Everything Is Now

How To Solve Our Human Problems Part 2:


1. Show Me The Sun

2. Same Star

3. I’ll Be Your Pilot

4. Cornflakes

5. A Plague On All Other Boys

How To Solve Our Human Problems Part 3:

1. Poor Boy

2. Everything Is Now (Part Two)

3. Too Many Tears

4. There Is An Everlasting Song

5. Best Friend

Και για να μη σας αφήσουμε με μόνο ένα κομμάτι, ακούστε πιο κάτω και το συμπαθές, μελωδικό, διακριτικό (πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;) I’ll Be Your Pilot. Όχι, δεν θα αλλάξει την ζωή σας, αλλά μην πείτε ότι δεν έφτιαξε το κέφι σας, έστω και για λίγο.


Παναγιώτης Γαβρίλης

 

Ο Παναγιώτης Γαβρίλης είναι επιφανειακά ένας εξωστρεφής τύπος που αγαπά την μπύρα και τις θορυβώδεις κιθάρες, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας ρομαντικός: αγαπά την λογοτεχνία και την ποίηση και ονειρεύεται κάποτε (σύντομα, η ζωή είναι μικρή), να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη και ευμερία και η ΑΕΚ να «σηκώσει» το Champions League. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ποτέ.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα