Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 12:13

Meet me in the Bathroom: Το βιβλίο γίνεται ένα 4ωρο documentary για τη σύγχρονη σκηνή της Νέας Υόρκης

Written by 

Τον περασμένο  Μάιο, η Lizzy Goodman κυκλοφόρησε το βιβλίο- documentary Meet me int he Bathroom” που καταγράφει την ιστορία της μουσικής σκηνής και των συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν τη μουσική την πρώτη δεκαετία της νέα χιλιετίας στη μεγάλη μητρόπολη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το Meet Me in the Bathroom: Rebirth and Rock & Roll in NYC 2001-2011 έχει χαρακτηριστεί  από  την ίδια τη συγγραφέα του σαν μια “βρώμικη χρονοκάψουλα”, αφού περιλαμβάνει πολλές ιστορίες για τα μέλη διάφορων συγκροτημάτων, μεταξύ αυτών οι Killers και Strokes, που κατά τα λεγόμενα της είχαν αναπτύξει μέχρι και αντιπολότητα (σ.σ. nobody does it better but Liam and Noel...).

Προφανώς η επιτυχία του ήταν μεγάλη και ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά και να μεταρταπεί σε ένα κανονικό χρονικό, του οποίου τη παραγωγή ανέλαβε η Pulse Films που μέχρι σήμερα έχει δουλέψει πάνω στο One More Time with Feeling του Nick Cave, το Reflektor  των Arcade Fireκαι το Lemonade της Beyonce.

Το documentary θα χωριστεί σε 4 κομμάτια που το καθένα θα έχει διάρκει από μία ώρα, όπως αναφέρει η παραγωγή. Άλλα σημαντικά συγκροτήματα που θα συμπεριληφθούν είναι οι Interpol, οι LCD Soundsystem και οιYeah yeah yeahs.

Στη θέση του σκηνοθέτη θα βρίσκονται οι Lovelace και Dylan Southern που έχουν υπογράψει τα γυρίσματα της ταινίας των LCD Soundsystem Shut up and play the Hits.

Στη παραγωγή μεταξύ άλλων θα βρίσκεται και η ίδια η συγγραφέας μιας και θέλει να αποτυπώσει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά τη δεκαετία που έζησε μέσα και έξω από την indie σκηνή της  Νέας Υόρκης. Το μόνο που μένει για εμάς είναι να περιμένουμε να δούμε τι καλό ετοιμάζουν.


Παναγιώτης Μαλαφής

 

Ο Παναγιώτης Μαλαφής γεννήθηκε στο εξωτικό Μπραχάμι όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα, κυριολεκτικά. Όταν δεν λιώνει σόλες στο γήπεδο του μπάσκετ και δεν παλεύει να βγάλει μια φωτογραφία της προκοπής, ακούει μουσική, βλέπει σειρές και ταινίες. Του αρέσουν οι μεγάλες βόλτες στη πόλη και τα σουβλάκια.

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα