Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 10:52

To νέο single και οι λεπτομέρειες για το επερχόμενο άλμπουμ των Editors

Written by 

Editors έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο για το νέο τους single με τίτλο Magazine που αποτελεί taster για το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου. Το άλμπουμ θα ονομάζεται Violence και είναι το έκτο στην καριέρα τους, τρία χρόνια μετά το συμπαθές In Dream.

Αν το single είναι δείγμα του τι θα περιέχεται στο νέο τους δίσκο, είναι εμφανές ότι οι Editors έχουν πάρει σχεδόν ολοκληρωτικά διαζύγιο με τον post punk χαρακτήρα της πρώτης περιόδου τους και κινούνται σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια. Μάλιστα στο Magazine υπάρχουν νύξεις r’n’b και το κομμάτι θυμίζει ελαφρώς Hurts, γεγονός που δεν ξέρω κατά πόσο θα ικανοποιήσει τους παλιούς τους φίλους. Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, είναι ένα εύπεπτο, εμπορικό κομμάτι, χωρίς όμως την κλάση και την ατμόσφαιρα του αντίστοιχης υφής Life is a Fear, του single από το προηγούμενο άλμπουμ τους, που μπορεί να ήταν commercial αλλά είχε ένα χαρακτήρα.

Οι Editors δήλωσαν, μπερδεύοντας λίγο περισσότερο την κατάσταση σχετικά με το τι θα ακούσουμε στο άλμπουμ τους, ότι «όταν είναι ηλεκτρονικό είναι πολύ ηλεκτρονικό και όταν είναι κιθαριστικό, είναι πολύ …band driven» (ό, τι καταλάβατε, καταλάβατε). Είχαν τη βοήθεια του Benjamin John Power που υπήρξε ιδρυτικό μέλος των εξαιρετικών Fuck Buttons. Επίσης, (κατά τη μόδα της εποχής) ο δίσκος περιέχει ψήγματα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά των διεφθαρμένων τραπεζιτών και των πολιτικών (κι όλα αυτά από εκατομμυριούχους μουσικούς που παίζουν με τους όρους της διεφθαρμένης μουσικής βιομηχανίας).

Το tracklisting του Violence έχει ως εξής:

1. ‘Cold’

2. ‘Hallelujah (So Low)’

3. ‘Violence’

4. ‘Darkness At The Door’

5. ‘Nothingness’

6. ‘Magazine’

7. ‘No Sound But the Wind’

8. ‘Counting Spooks’

9. ‘Belong’

Γιώργος Χριστόπουλος

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος γεννήθηκε πριν από πολλά πολλά χρόνια μια χιονισμένη Κυριακή του Νοέμβρη (ανήμερα της ...Οκτωβριανής Επανάστασης που με το νέο ημερολόγιο έγινε στις 7 Νοεμβρίου) στην πόλη Mönchengladbach, κοντά στα γερμανοολλανδικά σύνορα. Ωστόσο πάντα αναγνώριζε ως ...πατρίδα μια ακόμη βορειότερη ευρωπαϊκή πόλη, το μουντό, βροχερό και αραχνιασμένο Manchester, όπου πέρασε (με αχώριστη σύντροφό του τη ...Boddingtons)  κομμάτι της ανέμελης νιότης του πατώντας τα άγια χώματα που είχαν διαβεί οι Smiths, οι Joy Division και οι New Order, οι Stone Roses και οι Happy Mondays, οι Inspirals και οι Charlatans κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ....

Όταν δεν εργάζεται αόκνως για να σώσει τους συναδέλφους του ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς από τα νύχια των εργοδοτών τους (αλήτης εργατοπατέρας γαρ...), θα τον βρείτε βουλιαγμένο σε ένα καναπέ να μελετά κοινωνιολογικές θεωρίες, να διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα ή να παίζει ατέλειωτες ώρες Football Μanager στο pc. Συνήθως με μια παγωμένη pils ανά χείρας...

Νέα Δίσκοι      Συναυλίες Συνεντεύξεις Στήλες Archive    Rookie's corner   Artist Index
 Επικαιρότητα   Κριτικές Συναυλιών Text Interviews Music Scouting      
 Ενημερώσεις   Προτάσεις για συναυλίες   Memory Lane      
        Local Jams
     
        Record Shuffle      
        Άρθρα